Konsernsjef Pål Wibe fra presentasjonen onsdag 29. april, på XXLs hovedkontor på Alnabru. Han startet i jobben i starten av april – med hjemmekontor.

Konsernsjef Pål Wibe fra presentasjonen onsdag 29. april, på XXLs hovedkontor på Alnabru. Han startet i jobben i starten av april – med hjemmekontor.

XXL nedbemanner hovedkontoret med 45 ansatte

XXL ASA viser idag til kvartalsrapporten og presentasjonen 29. april, der selskapet informerte om at det jobbet med en rekke tiltak for å forbedre salget, justere kostnadene etter dagen forhold, inkludert størrelsen på organisasjonen.


Som en del av disse tiltakene har XXL besluttet å starte en prosess for å redusere arbeidsstyrken ved hovedkontoret i Norge med rundt 45 ansatte, noe som representerer rundt 20 prosent av hovedkontoret og konsernets ansatte i Norge.

I Sverige er formelle prosedyrer om mulige oppsigelser i HQ-funksjoner i ferd med å bli initiert. Prosessen forgår også nå i Finland der samarbeidsprosedyren om oppsigelser ved hovedkontoret er i ferd med å bli initiert.


Les også: XXL med rekordstort underskudd i 1. kvartal 2020

Dette er ikke en enkel beslutning å ta, og vi er takknemlige for den gode dialogen og forståelsen fra våre tillitsvalgte. Vi vil sikre en gjennomsiktig og rettferdig prosess og for å støtte alle berørte. Jeg vil uttrykke min takknemlighet til alle ansatte i XXL for innsatsen de har gjort og gjør gjennom disse utfordrende tider, men markedsforholdene tvinger oss til å redusere vår kostnadsbase, sier konsernsjef Pål Wibe.

Vi tror at den nye organisasjonsstrukturen vil legge grunnlaget for et sterkere og mer effektivt selskap i årene som kommer, sier han.

Tilbake
 

90 prosent av befolkningen går på tur

 
Sport 1 tjente penger i 2019
 
"En stor dag for norsk sykkelsport"
 
Lanserer FiskHer, ny app som sprer fiskelykke
 
Mild vinter og coronakrisens påvirkning på 1.kvartal