Skuffet over andre kvartal

XXL leverte et resultat før skatt på 58 millioner kroner i andre kvartal, en halvering fra samme periode i fjor og langt svakere enn de 93 millioner kronene før skatt som analytikerne hadde sett for seg.

I år har det vært perfekt vær for detaljhandel, men det har ikke slått så positivt ut for XXL viser tallene for andre kvartal som ble presentert 19. juli. På spørsmål under resultatpresentasjonen av andre kvartal svarte Tidemandsen at dette overrasket dem.

Fornøyd med marginene

Tidemandsen sier han er fornøyd med likviditeten i selskapet, marginene og hvordan de har klart å få ned kostnadene, men er skuffet over inntektene.

Skuffet

I kvartalsrapporten melder XXL at de er skuffet over omsetningsutviklingen og jobber med å finjustere balansen mellom inntekter og marginene sammen med en kontrollert nedjustering av inventarnivået.
XXL skal ifølge rapporten øke investeringene i markedsføring, og da særlig innen netthandel. Planen deres er å åpne fire-fem nye butikker i år.
Størrelsen på eksisterende butikker skal skaleres ned, samtidig som lagrene skal bli mindre. Det nye målet er at verdiene av varer på lagrene skal ligge på rundt 25 millioner kroner per butikk.
XXL vil konkurrere med rene nettbutikker. Det skal brukes kunstig intelligens for å håndtere varelagrene bedre, og i andre halvår lanseres det nye nettbutikker og «klikk-og-hent»-løsning hvor man kan hente varer samme dag som man bestiller.Vurderer å legge ned i Danmark

Mens XXL slet i Norge i andre kvartal, sliter selskapet enda mer i Sverige hvor det har merket en tydelig tilbakegang.
– I Sverige har vi hatt fire ledere på tre år. Vi har ikke hatt en stabil kontinuitet på ledersiden, og det tror jeg er den viktigste årsaken, sier Tidemandsen.
I Danmark renner pengene ut av XXL, og Tidemandsen sier de kommer til å legge ned dersom det fortsetter.
– Vi kommer ikke til å fortsette med Danmark hvis vi ikke ganske kjapt går i «break-even», sier han.

Tilbake
 

Googles oppkjøp av Fitbit møter motstand

 
NSF
Ny normal for sportsbransjen
 
Sport1-messen blir digital
 
Dataangrep mot Intersports nettbutikk 
 
X Meeting Point er i drift igjen fra 13. august