Aksjonen ønsker å få flere til å velge en aktiv reisevei og mer aktivitet i hverdagen. Alle tjener på det. Foto: bmj.com.

Aksjonen ønsker å få flere til å velge en aktiv reisevei og mer aktivitet i hverdagen. Alle tjener på det. Foto: bmj.com.

Å sykle til jobben bidrar til bedre folkehelse!

24. april trilles årets Sykle til jobben aksjon i gang for 46. året på rad. Helseutgiftene i Norge fortsetter dessverre å øke, vi håper aksjonen vil motivere folk til å komme i gang, både med en aktiv reisevei og en mer aktiv hverdag.

- Å starte dagen med å gå, løpe, skate eller sykle til jobben har både en forebyggende og helsefremmende effekt. Samtidig bidrar du til et reelt miljøløft og enklere trafikkavvikling i bybildet. I tillegg kan du risikere å bli i godt humør, uttaler Lotte Frost, prosjektleder for Sykle til jobben.

Norges største og eldste aktivitetskampanje

Norges Bedriftsidrettsforbund har arrangert Sykle til jobben-aksjonen siden 1973. I fjor hadde kampanjen hele 42 000 deltakere, men også i år er det veldig mange kommuner som dekker deltakelsen for sine innbyggere.
-Så mye som 104 kommuner gjør dette, det er imponerende, uttaler Lotte Frost. 

Liste over gratiskommuner

Gir noe tilbake

Sykle til jobben har gjennom sine deltagere stemt frem å gi litt ekstra støtte til Mental Helse Ungdom i år. På åpningsdagen den 24. april donerer de derfor tre kroner per deltaker som velger en aktiv reisevei. I Oslo legger Samferdselsminister Jon Georg Dale og Klima- og Miljøminister Ola Elvestuen seg også på hjul i morgen for å samle inn og sette fokus på arrangementet. Sammen triller de i gang Sykle til jobben-aksjonen 2019, 24. april kl. 8:00. fra Slottsplassen til Jernbanetorget. 

300 frivillige

Så mye som 300 frivillige over hele landet bidrar til å få flere i aktivitet. I år har aksjonen rekruttert hele 300 ambassadører som har et felles mål – få flere i aktivitet.

-De er våre engasjerte frivillige, som gjør en uvurderlig innsats. De er bosatt over hele landet og er aktive på mange forskjellige måter, forteller Frost.


Tilbake
 

Vil åpne samfunnet gradvis og kontrollert

 
Skal du ut på tur i påsken? Sjekk ut disse appene.
 
Nyheter
Slik blir kontantstøtten for bedriftene
 
Uro og økonomiske bekymringer
 
Bransjenytt
Nike har en plan for driften under COVID-19-krisen