XXL får hjelp av fotskannere

65.000 par føtter har XXL rukket å teste etter at Fitstation ble lansert i vår.


Tidligere i år fikk XXL montert fotskanneren Fitstation i alle varehus. Denne skal hjelpe de ansatte og kundene til å finne riktig sko.

Hittil har XXL skannet drøyt 65.000 par føtter med fotskanneren.

Frederic Mignotte, innkjøpsansvarlig for løp i XXL, sier i en melding at det store utvalget av sko i dag gjør det vanskelig for folk flest å orientere seg. Han tror Fitstation vil hjelpe kundene med ta gode valg.

Inspirerer og gir råd

Fitstation er utviklet sammen med Volumental, Superfeet og HP Inc. Maskinen inneholder programvare som skal anbefale sko og såler.

Resultatene deles digitalt slik at kunden har dem tilgjengelig neste gang man skal kjøpe sko.

XXL har 90 varehus i Norge, Sverige, Finland og Østerrike, og Fitstation er installert i samtlige varehus. I Norge har XXL 37 varehus over hele landet. 

 

Litt om Fitstation:

Fitstation bruker avansert 3D-teknologi for å analysere steget ditt ved at du etter fotskanningen går eller løper på Fitstations integrerte trykkplate. Da sitter maskinen igjen med informasjon om hvordan foten din ser ut, samt hvordan den beveger seg. 

Gjennom bruk av kunstig intelligens og en global database som inneholder over ni millioner fotskanninger, vil Fitstation gi deg forslag til løpesko.

I løpet av året vil XXL benytte fotskanneren til blant annet tilby 3D-printede såler som er tilpasset hver enkelt kunde.  

Prosessen tar normalt 3-5 minutter.

Tilbake
 

XXL-salget falt i tredje kvartal

 
Sportsbransjen er vekstvinner under pandemien
 
Gjenåpning av Kingmakers fabrikker i Vietnam
 
Norspomessen i januar er avlyst
 
Ole-Henrik Skirstad blir leder for Sport Holding