Det sto kø utenfor butikken før klokken 07:00, og butikken nådde normal dagsomsetning allerede kl. 10.00 – bare på bruktsalg! Foto: Y. Ofstad.

Det sto kø utenfor butikken før klokken 07:00, og butikken nådde normal dagsomsetning allerede kl. 10.00 – bare på bruktsalg! Foto: Y. Ofstad.

Suksess med bruktsalg på Black Friday

Fredag 25. november inviterte Bergans til bruktsalgsfrokost i Flaggskipbutikken ved Rådhuset i Oslo mellom kl. 07.00 og 10.00.

– Det var faktisk kø utenfor dørene våre før kl. 07.00, og det har vi aldri har opplevd før. Det var et jevnt sig av bruktsalgs-kunder hele fredag morgenen, sier bærekraftsansvarlig i Bergans Yngvill Ofstad. 


– Vi nådde normal dagsomsetning for butikken allerede kl. 10.00 – bare på bruktsalg! Det er jo et godt signal om at det går an å gjøre god butikk på bruktsalg for oss vanlige handelsaktører også.

 

Budskapet vårt til næringsministeren er klar: fortsett arbeidet med å gjøre det enklere med bruktsalg – også for oss som ikke er i frivillig sektor.  

 

Black Friday har for lengst befestet seg som en dag med elleville tilbud Norge, og har gradvis vokst til både Black Weeks og Cyber Monday. Mens de fleste handelsaktørene kappes om å gi de beste tilbudene på nye produkter, lokket Bergans med gode kupp på godt brukte turklær på den svarte fredagen. Det ble ryddet plass til en mengde stativer med brukte Bergans-produkter og servert boller, juice og kaffe til de som møtte opp i morgentimene.

Selger brukt året rundt

De brukte skattene er samlet inn gjennom bedriftens ordinære panteordning. hvor kundene kan bestille en pantepose på nett, fylle den opp med brukt turtøy, og få en rabattkode som takk for bidraget.

Bergans både samler inn og selger brukte Bergans-produkter hele året, men i forkant av dette arrangementet kjørte de en pantekampanje for å få kundene våre til å grave ekstra godt i skapene sine etter turklær de ikke bruker lenger, forteller Retail-sjef i Bergans Anett Kolstad.

Tradisjon for tiltak på den svarte fredagen

– Vi kjøper dobbelt så mange klær enn for bare 20 år siden, og bruker dem dobbelt så kort, sier bærekraftsansvarlig i Bergans Yngvill Ofstad.

Med dette arrangementet ønsket Bergans å vise at det er fullt mulig å få turklærne til å vare lenger, selv om man ikke ønsker å bruke de mere selv. De kan få et langt og godt liv hos en ny eier.

Ønsker å fjerne Brukthandelsloven

Selv om arrangementet først og fremst er rettet mot forbrukere, har Bergans en klar beskjed til myndighetene: Brukthandelsloven må fjernes. Dette er noe næringsminister Jan Christian Vestre nå også har signalisert.


LES: Næringsministeren vil skrote brukthandelsloven

Brukthandelsloven

– Brukthandelsloven gjør det unødvendig vanskelig for bedrifter å selge sine egne brukte produkter, og er en god illustrasjon på at lover og regler ikke er tilpasset den nye sirkulære økonomien. Vi i Bergans er klare for å ta vår del av ansvaret ved å skape gode sirkulære tjenester som folk vil bruke, men da må myndighetene på sin side rydde løypa for kvist og kvast. Det er vårt juleønske i år, sier Ofstad.


Tilbake
 

Meld deg på Sportsbransjedagen 2024 før 25.mai til Early Bird priser!

 
OutDoor by ISPO 2024: München venter på deg!
 
Opplev suksessen med Pie VAT: En inspirerende historie med Anton Sport
 
VAUDE - Innovative bærekraftige Bikepacking-produkter
 
Aclima kåret som beste merkevarebygger under Årets Industrikonferanse.