Oppkjøpet av Primus vil styrke Silvas posisjon som en sterk leverandør av utstyr til idrettsutøvere og eventyrere.

Oppkjøpet av Primus vil styrke Silvas posisjon som en sterk leverandør av utstyr til idrettsutøvere og eventyrere.

Silva kjøper Primus for å styrke to innovative merkevarer

Silva Sweden AB kjøper 100% av aksjene i Primus AB fra Fenix Outdoor AB. Avtalen ble signert i dag og overtagelsen vil skje 28. april 2023.


Silva og Primus har begge en sterk svensk arv og en stolt historie med innovasjoner. Silva oppfant det væskefylte kompasset i 1933 som satte den globale standarden for hvordan navigasjon fungerer. Omtrent 40 år tidligere ble verdens første sotfrie parafinovn oppfunnet av grunnleggerne av Primus.

Målet med oppkjøpet er å utnytte synergier mellom merkevarene for fremtidig vekst og å videreutvikle de unike styrkene til begge merkene for å bli enda sterkere.

Siden Silva ble kjøpt opp av Verdane i 2021, har strategien vært å styrke Silva som en viktig utstyrsleverandør og partner.

– Oppkjøpet av Primus vil styrke vår posisjon som en sterk leverandør av utstyr til idrettsutøvere og eventyrere. Primus er et sterkt merke for teknisk friluftsutstyr med en global tilstedeværelse, som selger til de samme kanalene som Silva og med begrenset overlappende sortiment, sier Richard Jägrud, administrerende direktør i Silva Sweden AB.


Silva og Primus har hatt en enorm vekst de siste årene, og begge merkene har fått sterke posisjoner i ulike markeder. Dette, sammen med en ambisiøs agenda for innovasjon, merkevarebygging og bærekraftsarbeid, betyr stort potensial for videre vekst og ekspansjon.

PRIMUS AB vil fortsette å bruke Fenix Outdoor som distribusjonspartner i utvalgte markeder, det gjelder ikke for det norske markedet.

 

Tilbake
 

Den eneste konstanten er endring

 
Meget god vinter ga økte salgstall for sportskjedene
 
Påmeldinger til Sportsbransjedagen 2023 er åpnet!
 
Sveriges tidligere smøresjef til Rossignol
 
Ny konsernsjef på plass