Scandinavian Outdoor Award går til en 11-åring - genser fra Woolpower!

Bærekraft er et nøkkelbegrep blant de nominerte for neste høst- og vintersesong, og spesielt for en 11 år gammel Zip Turtleneck 200 fra Woolpower, som vant sammenlagt for beste produkt. Ved å sende inn en genser som har vært i bruk i 11 år, har Woolpower tatt et dristig skritt i å endre måten vi vurderer turtøy på.


I år ble det delt ut fem priser:

  • Årets sammenlagtseier. Prisen for det beste produkt: Woolpower / Zip Turtleneck 200
  • Årets bærekraftspris: Hestra / Alpine Pro Mono Wool
  • Pris for beste Fottøy: Viking Footwear / Constrictor Icegrip Warm GTX
  • Pris for beste klesplagg: Bergans of Norway / /YMountainLine Wooltech Midlayer jacket
  • Pris for beste barneprodukt: Reima / Osteri

Sammenlagtseieren gikk til Woolpower for Zip Turtleneck 200

Juryens begrunnelse: Ved å sende inn en 11 år gammel mellomlagsgenser har Woolpower tatt et veldig dristig skritt i å endre måten vi vurderer utendørs klær på. For denne 11 år gamle ullgenseren nupper, men etter 11 års bruk er funksjonen like god som ny, slår juryen fast.

Original-stoffet, Ullfrotté, har gitt varme og komfort til mange siden det ble utviklet tidlig på 1970-tallet og har vært i bruk i dette plagget siden 1972. Hvert jurymedlem ble imponert over Ullfrotté-materialet som har vist seg å være, ikke bare «top notch» med sin komfort og varme, men også et ekstremt holdbart og derfor veldig bærekraftig materiale.

Bærekraftsprisen gikk til Hestra for Alpine Pro Mono Wool

Juryens begrunnelse: Det svenske merket Hestra er kjent for sine hansker, og Army Leather Heli Ski hansken og votten er en av deres ikoniske modeller. Å ta dette designet, omarbeide det til å bli helt bærekraftig uten å miste holdbarhet, funksjon og komfort er en stor prestasjon. Geiteskinnet på håndflaten er kromfritt og ufarget, oversiden er 100% resirkulert i ufarget polyamid, og tilbehøret på hansken er 100 % resirkulert nylon. Det avtagbare ullfôret er også ufarget. Hestra har gjort mange gode valg i å gjøre en klassisk performancehanske bærekraftig.

Prisen for beste klesplagg, gikk til Bergans of Norway og /YMountainLine Wooltech Midlayer jacket

Juryens begrunnelse: Technostretch-stoffet - en blanding av merinoull og Cordura - som brukes til å lage denne mellomlagsjakken er ekstremt behagelig å ha på seg. Det keramiske trykket på stoffet gjør det også mer holdbart. Designet er godt gjennomtenkt; de flate sømmene er plassert slik at de ikke kolliderer med skulderstroppene. Trekkstroppene er store og mulige å bruke selv med hansker på, og den tettsittende hetten, med halsvarmer, passer godt under en hjelm. Jakken er behagelig å ha under en skalljakke. Med /YMountainLine Wooltech Midlayer Jacket har Bergans of Norway skapt en mellomlagsjakke som du kan bruke hele året.

Pris for beste Fottøy gikk til Viking Footwear for Constrictor Icegrip Warm GTX

Juryens begrunnelse: Denne høye, lette vinterstøvelen viste seg å være ekstremt varm takket være PrimaLoft-isolasjonen og Gore-Tex-membranen. Yttersålen, Vibram Arctic Grip, er designet for å gi grep på glatt underlag, og det høye skaftet gir god støtte til anklene. Den store løkken på baksiden av skaftet gjør støvelen enkel å ta på, mens en tykk bøyle gjør den enkel å ta av. Viking Constrictor IceGrip Warm GTX har vist seg som en solid vinterstøvel for krevende forhold.

Pris for beste barneprodukt, gikk til Reima for Osteri

Juryens begrunnelse: Denne barnejakken er det første Bluesign-produktet fra det finske merket Reima. Den er laget av en kombinasjon av interessante bærekraftige materialer. Det ytre materialet er laget av Seawool, en blanding av resirkulert polyester og en resirkulert polyester som inneholder pulver i nanostørrelse fra kasserte østersskjell. En PU-membran gjør jakken vanntett og pustende. Isolasjonen er av Fellex Ocean Ecofill, slik at jakken også bidrar til å holde havet og kysten ren. I tillegg er jakken behagelig å ha på og har alle funksjonene som barn trenger.

Tilbake
 

Strukturelle endringer i Madshus AS og Tendenzer AS

 
Høyesterett avviser anke: Rottefella vinner viktig patentsak
 
Øystein Bråta rykker opp som ny Administrerende direktør i Active Brands
 
Årets Sportsbransjeprofil - Pål Olimb
 
Årets Sponsorprofil - Team Aker Dæhlie