Vil utvikle bærekraftige tekstiler: Administrerende direktør i REV Ocean, Nina Jensen sammen med Aclimas markedssjef, Ole Magnus Halvorsen. Foto Sindre Kinnerød.

Vil utvikle bærekraftige tekstiler: Administrerende direktør i REV Ocean, Nina Jensen sammen med Aclimas markedssjef, Ole Magnus Halvorsen. Foto Sindre Kinnerød.

Aclima og REV Ocean i samarbeid

Den norske ulltøyprodusenten Aclima og REV Ocean har inngått en samarbeidsavtale, og skal sammen utvikle mer bærekraftige løsninger for tekstilindustrien.


Selskapene vil bruke sin ekspertise til å utvikle mer bærekraftige og naturlige løsninger for tekstilindustrien, med særlig fokus på den maritime sektoren.

REV Ocean jobber for å skape løsninger for de store miljøutfordringene i havet og er i gang med å bygge verdens største og mest avanserte forsknings- og ekspedisjonsskip med globale ambisjoner. Selskapets bærekraftsprogram inkluderer alle aspekter av virksomheten, fra materialene som benyttes i byggingen av skipet, energi, avfall, klær, mat og mere. Målet er å være så godt som 100% plastfritt, og å i størst mulig grad benytte innovative løsninger og naturlige produkter.


Samarbeidet vil blant annet utrede hvordan marint plastavfall i fremtiden kan benyttes i klær på nye, innovative måter, og utforske mulighetene som ligger i råmaterialer som tang og fiskeskinn. I tillegg planlegges en egen eksklusiv og spesiell ullkolleksjon i samarbeid med det utvidede REV Ocean nettverket.


REV Ocean vil ofte befinne seg i områder med ekstremt vær og harde forhold. For Aclima som utvikler ullklær for slik bruk gir dette helt unike muligheter til å teste funksjonalitet og materialer.

Kjell Inge Røkke bruker 4,2 milliarder på å bygge forskningsskipet REV Ocean. Den 183 meter lange yachten, som blir verdens største forskningsskip har blant fasilitetene om bord flere laboratorier, auditorium, en hangar med en 7,7 x 5 meters moonpool, egen miniubåt, avansert sonarutstyr og to helikopterplattformer. Det 183 meter lange skipet har plass til 60 forskere og et mannskap på 30 personer. Røkke betaler ikke bare for byggingen; han finansierer også tre års drift av REV Ocean.


─ Vi har store forventninger til hvordan vi kan utnytte ekspertisen som finnes i begge selskapene, til det beste for miljøet og fremtiden. I Aclima baserer vi oss på bruken av naturfibre og fokus på bærekraft er derfor helt naturlig. Samtidig ønsker vi å være en ledende kraft i utviklingen. Den verdensledende ekspertisen som finnes i REV Ocean vil være svært viktig i dette arbeidet, sier Aclimas markedssjef, Ole Magnus Halvorsen.


Å identifisere og utvikle nye, bærekraftige løsninger krever samarbeid på mange nivåer. Begge selskapene er opptatt av at utfordringene for havet og miljøet ikke kan løses med enkelttiltak. Samarbeidet har ambisjon om å være en viktig drivkraft for å vise hvordan selskaper kan samarbeide for å skape nye løsninger for havet.


─ Samarbeidet med Aclima er et godt eksempel på REV Oceans misjon i praksis. Å bevege seg fra kunnskap til handling for havet er vårt viktigste mål. Derfor motiveres vi av at gode, bærekraftige produkter kan tas i bruk fra dag én.  Samtidig kan vi utvikle nye, innovative løsninger og oppmuntre andre til å gjøre det samme, sier administrerende direktør i REV Ocean, Nina Jensen.


─ Vi stiller naturlig nok svært strenge krav til våre samarbeidspartnere når det gjelder bærekraft. I tillegg gjør de klimatiske forholdene vi ofte vil operere i at vi også er kompromissløst med å velge utstyr som har høy teknisk kvalitet. Derfor var Aclima det mest naturlige valget for oss, sier rådgiver for REV Oceans bærekraftsprogram, Anne Slaaen.

Tilbake
 

Skogstad satser ytterligere i Lom

 
Craft Sportswear lanserte kolleksjonen til Norges olympiske og paralympiske tropp
 
Nye EU-krav til selskapsstyring og ESG-rapportering
 
Sportsbransjen gjør det enklere å reparere turtøy
 
AI-forordningen og unntak for høyrisikosystemer