Resultatfall og svakere omsetning enn ventet fra XXL

XXL leverer et resultat etter skatt på 42 millioner kroner. Det er et fall fra 70 millioner i tredje kvartal i fjor. Driftsresultatet faller fra 132 millioner kroner i fjor til 38 millioner kroner i årets tredje kvartal. Omsetningen faller også til 2,3 milliarder kroner, fra 2,7 milliarder i samme kvartal i fjor.


XXL får et resultat etter skatt på 42 millioner kroner. Det er et fall på 28 millioner sammenlignet med tredje kvartal i fjor. Driftsresultatet (ebit) faller fra 132 millioner kroner i fjor til 38 millioner kroner i årets tredje kvartal. Omsetningen faller også til 2,3 milliarder kroner, fra 2,7 milliarder i samme kvartal i fjor.


I kvartalsrapporten forklarer XXL at fallet er drevet av en plutselig og historisk lav forbrukertillit og redusert etterspørsel etter sportsutstyr generelt. Og selskapet er «ikke fornøyd med resultatet».


– Markedet er krevende og vil være krevende en stund. Høyere energi- og matpriser, og økte renter, gjør at kundene har mindre penger igjen til alt annet. Dette påvirker hele detaljhandelen, og sport er intet unntak, sier finansdirektør og midlertidig XXL-sjef Stein Eriksen.


Ebitda (inntjening før renter, skatt og nedskrivninger) ender på 186 millioner kroner i tredje kvartal. I fjor hadde selskapet ebitda på 336 millioner kroner i samme periode.

Bruttomarginen (differansen mellom varekostnad og utsalgspris) endte på 35 prosent, mot 38,9 prosent året før. Denne ble påvirket av høyere kampanjevirksomhet og innkjøpskostnader, skriver XXL.


Varelageret var ved utgangen av kvartalet på 2,9 milliarder kroner i kvartalet, noe Eriksen beskrev som 600 millioner «for høyt» under presentasjonen.

De to største eierne

Oppkjøpsfondet Altor er største eier med 24 prosent av aksjene, mens XXL-gründer Øivind Tidemandsen er nest største aksjonær med nær 14 prosent av aksjene gjennom sitt investeringsselskap Dolphin Management.

Tilbake
 

VAUDE introduserer Aqua Back Recycle: Miljøvennlige vanntette sykkelvesker for eventyrere

 
Sykkelmekanikerutdanning fra
høsten 2024
 
Alfa Sko på flyttefot
 
Sportskjedene etter pandemien
 
Sportienda - trygt kjøp og salg av brukte sykler