Foto: Zuccarellostiftelsen

Foto: Zuccarellostiftelsen

Norges største fotballskole med XXL på laget

I dag åpner Norges største fotballskole på Rommensletta i regi av Zuccarellostiftelsen og Joshua King. I tre dager samles 525 barn til lek og moro med ball. – I XXL er vi opptatt av at alle skal ha mulighet til å være aktive, uavhengig av alder, kjønn, hudfarge, geografi og økonomiske forutsetninger. Dessverre er det mange i dag som faller utenfor, og derfor er det også så viktig for oss å støtte fotballskolen så den kan fortsette å være et gratis tilbud til barna, sier Cristina Moreno, Norgessjef i XXL.I lys av debatten rundt høye deltakeravgifter og stort utstyrspress i norsk idrett har Joshua King tatt initiativ til en gratis fotballskole, støttet av sponsorer med et høyt samfunnsengasjement.

 

I år er det fjerde året Joshua Kings Fotball Camp avholdes på Rommensletta, med Stovner SK som teknisk arrangør. Deltakerne er født mellom 2011 og 2014 og selv om de fleste kommer fra klubbene i Groruddalen er fotballskolen åpen for alle. I tillegg til trenere er det mange assistenter, hjelpemannskaper til forskjellige funksjoner og folk fra samarbeidspartnere. I alt teller arrangementet 600 personer.

 

– At jeg vil møte over 500 ivrige fotballspillere denne helgen er helt rått. Gratis tilbud i sommerferien er viktigere enn noen gang. Med uvurderlig hjelp fra ildsjeler, et unikt trenerteam og samarbeidspartnere er jeg trygg på at vi tilbyr sommerens beste fotballskole, sier Joshua King.

 

Bekjemper utenforskap

XXL er med som partner for andre gang, og er ikke i tvil om at dette både er et nødvendig samfunnsmessig grep og riktig for dem.

 

– Barn og unges inkludering i sport- og friluftsaktiviteter skal ikke være avhengig av postadresse, men lett tilgjengelig for alle. Det bidrar til å inspirere den oppvoksende generasjonen til å være mer aktive, og bryter ned barrierer og skiller i samfunnet. Det bidrar til fellesskap og er dermed en viktig arena for å forhindre utenforskap. XXL ønsker å være med på dette. Det er også derfor vi har gått inn som bærekraftpartner for BUA-nettverket, og en støttespiller og stolt sponsor av Joshua King Football Camp, sier Moreno.

 

Skaper varige sommerminner

Zuccarellostiftelsen og Joshua King Football Camp inngikk et samarbeid i 2022. Det er andre året det samarbeides om gjennomføringen og King er også en av stiftelsens ambassadører. Mats Zuccarello vil selv ta turen innom campen.

 

- Joshua King Football Camp er et fantastisk initiativ som skaper idrettsglede, mestring og samhold. Joshua og jeg har en felles hjertesak i å bidra til at barn og unge får de samme mulighetene til å drive med idrett som vi selv fikk, og jeg gleder meg til å ta turen innom campen. Jeg er veldig glad for at vi har mange samarbeidspartnere som støtter opp om dette initiativet, sier Zuccarello.

 

Fakta: Hva gjør XXL under årets utgave av Joshua King Football Camp?

  • Økonomisk støtte på 100.000 NOK.
  • T-skjorte, shorts og sokker fra Puma til alle deltakere.
  • Drikkeflasker og gymbag fra XXL til alle deltakere.
  • Genser og t-skjorte fra Puma til 100 trenere og crew.
  • T-skjorte til 30 gjestetrenere.
  • Logotrykk med alle leverandører på alle trøyer.
  • 400 fotballer fra Puma.
  • Egen stand med aktiviteter for barna – blant annet Speed Shooter.


Tilbake
 

Erik Sønsterud utnevnt til permanent administrerende direktør i Brav

 
Innholdsmarkedsføring:
ZIENER is looking for a independent sales agent for Norway!
 
Lars Syse Christiansen utnevnt til ny finansdirektør i XXL Group
 
Aclima overtar europeiske distribusjonsrettigheter fra Odex Aps
 
Sprek 50-års markering for Osprey i Lofoten