Facebooks nye netthandelsplattform

Facebooks nye netthandelsplattform

Facebook lanserer nettbutikk-løsning for mindre aktører

Den amerikanske it-giganten vil rulle ut Facebook Shops og Instagram Shop i løpet av året.


Facebook lanserer Facebook Shops, som skal gi små bedrifter verktøy for å lage nettbutikk på Facebook og Instagram. Den nye tjenesten er designet for å forbedre online shoppingopplevelsen og hjelpe bedrifter som sliter under korona-pandemien. Tjenesten er selvfølgelig også svært nyttig for Facebook som får flyttet mer netthandel inne i selskapets egne apper, og dermed får samlet mer informasjon om brukernes tid og forbruksvaner.

 

Det nye produktet gir mulighet til å opprette en "Shop" som er tilgjengelig fra Facebook, Instagram, WhatsApp og selskapets andre apper. Dette vil redusere mye av friksjonen som følger med online shopping, for eksempel å bli omdirigert for betaling og frakt informasjon.

På Facebook Shops vil brukernes betalingsmåter og leveringsadresser bli lagret. Facebook vil samarbeide med e-handel selskaper Shopify og BigCommerce for å håndtere logistikken.

Zuckerberg har stor tro på nye Facebook Shops for små bedrifter, inkludert noen av de 160 millioner små bedriftene som allerede bruker Facebook til å markedsføre sine produkter. Til sommeren vil Facebook også lansere Instagram Shop, en tjeneste som gjør det mulig å kjøpe produkter fra en merkevare ved et klikk.

Etter dette er i drift ønsker Facebook å utnytte mulighetene i WhatsApp-, Messenger- og Instagram Direct-appene sine for å la forbrukerne handle mens de chatter direkte med produsentene.

Zuckerberg sa også under lanseringen at selskapet vil tilby AI-tjenester for å hjelpe bedrifter med å sette opp nettbutikkene sine.


─ Butikker kommer til å kunne bruke AI-en vår til å skape bedre mer personlige opplevelser, bedre enn du vil se nesten noe annet sted, sa Zuckerberg.


Lanseringen av Facebook Shops kommer en dag etter at selskapet lanserte en undersøkelse i samarbeid med Small Business Roundtable som viste at en tredjedel av amerikanske små bedrifter har sluttet å fungere, og 11 prosent vil trolig mislykkes i løpet av de neste tre månedene.

«antallet er forferdelig,» kommenterte Sheryl Sandberg, Facebooks driftssjef, til Bloomberg.

 

Tilbake
 

Stein Glømmi til minne

 
Unikt tilbud til sportsbransjeforeningens medlemmer
 
Beach Mountain AS og Response Nordic AS forener krefter
 
Nå må det bevilges penger til gange- og sykkeltiltak
 
Ulik håndtering av fluorforbudet