Tegning av den planlagte Velodromen i Asker.

Tegning av den planlagte Velodromen i Asker.

"En stor dag for norsk sykkelsport"

Tirsdag 2. juni  ble det tatt et langt og avgjørende skritt for å realisere velodrom i Asker: Formannskapet i Asker kommune sa ja til å gi garanti for nødvendig låneopptak. Velodromen er planlagt å stå ferdig til skolestart i 2022.


Vedtaket var nødvendig for at velodromen skal kunne realiseres. Nå gjenstår godkjenning i kommunestyret i Asker, men der har partiene som stemte ja i dag stort flertall, skriver Norges Cykleforbunds på sykling.no.


─ Dette er en stor dag for norsk sykkelsport. Vi har bak oss mange år med hardt arbeid. Nå er det i realiteten bare formaliteter som gjenstår før spaden kan settes i jorden. Det skjer etter planen i høst, sa en glad sykkelpresident Jan-Oddvar Sørnes etter vedtaket.


Idrettspresident Berit Kjøll var også tilstede under behandlingen i Asker Rådhus idag. Sykkelpresident Sørnes legger spesielt vekt på at velodromen blir et anlegg for alle grupper syklister, fra de yngste til de eldste, og fra trimmerne til de som satser på OL-deltakelse. Også Dag Schartum-Hansen, som er 1. visepresident i NCF og styreleder i Norges Cykleforbunds Kompetansesenter AS (som er selskapet bak velodromprosjektet), er fornøyd. Det er styret i kompetansesenteret som har drevet prosjektet.


─ Vi har stått på for å komme hit vi er i dag, og jeg er glad for at vi nå snart går fra å planlegge til å bygge. Jeg vil rette en stor takk til administrasjonen og politikerne i Asker, som sørger for at vi kan gjennomfører dette enorme løftet for norsk sykling og idretten i Viken, sier Schartum-Hansen.

Tilbake
 

Bli med på Styrkeuka 2020

 
Europas største sportskjeder vokser kraftig på nett
 
Norspomessen vinter 2021 avlyses
 
Du bestemmer vel ikke forhandlerens pris?
 
Halvparten av befolkningen tilgir Northug