Devold vokser med sikkerhetsklær

Devold of Norway rigger seg for vekst innen arbeidsbekledning med ansettelse av Ole Bastian Emdal som Head of Devold Protection. Devold of Norway med historie tilbake til 1853 har vokst betydelig de siste årene og har ambisiøse vekstmål fremover både nasjonalt og internasjonalt innen begge sine forretningsområder.Devold er ullprodusenten som i all hovedsak retter seg mot aktiv fritid, friluftsliv og sport. Det er mindre kjent at også Devold har satsningen «Protection», der det utvikles arbeidsbekledning av ull som beskytter mot kulde, varme, flamme, lysbue og elektrostatisk påvirkning. Produktene er i stor grad sertifiserte og benyttes blant annet innen industrien, olje/gass bransjen og politi- og forsvarssektoren.

 

-Vi ser svært store muligheter for Devold Protection fremover der vi forventer en større etterspørsel etter våre produkter også internasjonalt. Jeg er derfor veldig glad for å få med en sterk kommersiell leder med internasjonal erfaring som også har solid kompetanse på innovasjon og produksjon. Emdal blir en viktig bidragsyter på å ta Devold Protection til en ledende posisjon internasjonalt innen beskyttende arbeidsklær av ull, sier Øystein Vikingsen Fauske, CEO i Devold of Norway

 

Forretningsområdet Protection har hatt en tosifret prosentvis vekst de siste 5 årene, og er i dag på 90 mkr. Per nå er vi sterkest innen INDUSTRIAL, etterfulgt av WORKWEAR. Vi er også godt til stede innen FIRE og POLICE & ARMY segmentene.

Ole Bastian kommer fra stillingen som Senior Vice President Operation & Product Development i Ekornes AS. Før Ekornes har Emdal bygget opp en bred kompetanse innen retail i Norden og Europa blant annet som kategorisjef i Bohus og Møbelringen samt agentur / grossist salg med bredt vareutvalg fra Asia.

 

Ole Bastian vil tiltre stillingen i løpet av høsten og vil inngå i toppledergruppen i devold of Norway, sier selv at: -Det å få mulighetene å jobbe med en sterk merkevare som Devold, med tydelig fokus på bærekraft, åpenhet rundt verdikjede og fokus på naturlige råvarer blir veldig spennende. Jeg gleder meg til å bli en del av Devold-teamet.

 

-For Devold of Norway er Protection strategisk viktig både med tanke på å skape sunn vekst, men også fordi vi drives av innovasjon. Det å utforske hvordan vi kan bruke de fantastiske egenskapene til ull for å beskytte ansatte i alt fra store til små bedrifter til statlige og kommunale samfunnskritiske tjenester er viktig for oss, sier Øystein Vikingsen Fauske. -Vi mener det ligger stort vekst potensiale i naturlige materialer på kroppen fremfor syntetiske – og at Protection vil representere en betydelig andel av vår totalomsetning 5 år frem i tid. Både internasjonalt og i våre eksisterende markeder.


Tilbake
 

Sportsbransjedagen 2024
Utvidet Early Bird – påmelding til fredag 7.juni!

 
Henry Lloyd og Odlo med ny butikk i Bogstadveien
 
I møtet med eldrebølgen må sportsbransjen tenke nytt for å finne arbeidskraft i fremtiden
 
Krevende start på året for sportskjedene
 
Opplev suksessen med Pie VAT: En inspirerende historie med Anton Sport