Lavere aktivitet.

Lavere aktivitet.

Dempet etterspørsel

– Vi hører fra andre og leverandører at det er mange som opplever en dempet etterspørsel, og at dette har pågått siden tidlig mai, sier Trond Evald Hansen i Norsk Sportsbransjeforening.


Nylig varslet XXL i en børsmelding at de så en betydelig omsetningsnedgang i andre kvartal. Etter hva norsk sportsbransjeforening erfarer er det mange andre i norsk sportsbransje som også opplever en bråstopp i salget i disse dager.


Trond Evald Hansen, administrerende direktør i Norsk sportsbransjeforening, sier april ble bedre enn fjoråret for sportsbransjen og at inngangen på mai også var god for flere av aktørene - men så opplevde mange en lynrask endring i salget. Ifølge Hansen er det ingen som slipper unna.


– Det er ikke bare XXL som opplever dette nå, det er overalt. Salget har bremset opp, og mange opplever at det er krevende nå, sier han.

Han påpeker også at det ikke er så overraskende at det kommer en korreksjon etter det elleville salget under pandemien.

Press på privatøkonomiene

At strømpriser, drivstoffpriser, og renter er på vei opp, hjelper ikke akkurat på situasjonen.


– Det får utvilsomt en effekt på folks økonomi. I tillegg er det nok veldig mange som ønsker å bruke oppsparte midler på ferie. Det finnes ingen enkel forklaring her, men det er nok summen av mange negative faktorer på en gang. Det virker som om generell trafikk i butikkene er lavere, kommenterer han.Hansen er ikke veldig bekymret for varelagrene i sportsbransjen sett under ett. Han mener bransjen har bygget opp god likviditet i løpet av to sterke år.


Gisle Daviknes, sjefen i Stadion, uttalte til DN i går at kjeden fremdeles er godt foran 2020.

Tor-Andre Skeie i Sport Outlet meldte om en tosifret omsetningsvekst. Salget totalt sett var opp noen prosent i mai, mens like-for-like veksten var over fem prosent ned.

Sport Holding, der Sport 1 og Intersport er de største kjedene. Sier til DN at det har vært et tøffere marked så langt i år, med en nedgang på linje med XXL. Men, Sport Holding-sjefen Ole-Henrik Skirstad understreker at, til sammen ligning med andre kvartal i 2021 som var det beste noensinne, så er jo dette forventet.

Tilbake
 

Nike sliter med for mye ukurrante lagervarer

 
Kina rapporterer om avtagende global etterspørsel
 
Dale of Norway er ikke konkurs
 
Bærekraft som konkurransefortrinn
 
Kick off for høstens Intersport 4T Tour