Cathrine Stange blir ny konsernsjef i Janus

I en pressemelding fra Monte Rosa Capital, vises det til at Cathrine Stange tar over som administrerende direktør i Janus 1. november. Cathrine har lang erfaring med utvikling av merkevarer, markedsføring og salg samt retail-erfaring fra en rekke lederstillinger, i tillegg til bred erfaring med tekstil og da spesielt produksjon og markedsføring av ullklær til sport og outdoor markedet, som tidligere leder for Devold of Norway.Janus har strikket og produsert klær av ull i Norge i over 125 år, og har varmet flere generasjoner på tur, på jobb og i hverdagen. Janus har siden 2022 vært en del av Monte Rosa Sport, som også inkluderer varemerkene Odlo og Henri-Lloyd. I følge pressemeldingen er ambisjonen å trekke på gruppens skala og kapasitet til å utvikle enda bedre produkter, og utvide distribusjon til nye kanaler og markeder.

-Vi er stolte og glade over at Cathrine har valgt å ta over ledelsen av Janus. Hun er en dyktig leder som har levert sterke resultater og er godt likt av sine medarbeidere. Jeg har aldri møtt noen som forstår ull som hun gjør - både i forhold til produksjon, produktutvikling, markedsføring og salg. Vi kunne ikke fått en leder bedre kvalifisert til å lede Janus inn i den neste fasen av selskapets utvikling, sier Hugo Maurstad, styreformann i Monte Rosa Sport.

Han forsetter; -Cathrine tar over etter Arne Fonneland som har ledet Janus siden 2010, men som har valgt å gå av på grunn av sin helsesituasjon. Arne har gjort en fantastisk jobb med å utvikle Janus over mange år, og forlater selskapet etter et rekordår. Vi er veldig takknemlig for den innsatsen Arne har lagt ned i Janus, og ønsker ham alt godt i prosessen fremover.

-Jeg gleder meg til å jobbe med den fantastiske merkevaren Janus, som har vært produsert i Norge siden 1895. Jeg er takknemlig for muligheten til å jobbe mer med ull, naturens mirakelfiber, og utvikling av produkter som er utviklet med passion for kundens opplevelse og med fokus på kvalitet. Og så gleder jeg meg til å bli kjent med, og jobbe med, de flinke menneskene i Janus. Janus har et fantastisk utgangspunkt for vekst både nasjonalt og internasjonalt, og dette blir spennende og gøy, sier Cathrine.

Cathrine kommer fra stillingen som konsernsjef i Villa Paradiso Group AS. Hun var administrerende direktør i Devold of Norway AS i perioden 2014 til 2022, og har tidligere hatt en rekke lederstillinger innen retail med utvikling av Esso / ExxonMobils virksomhet i Norge og i Europa samt syv år Reitan Gruppen som blant annet Salgs & Markedsdirektør for Rema 1000.


Tilbake
 

VAUDE introduserer Aqua Back Recycle: Miljøvennlige vanntette sykkelvesker for eventyrere

 
Sykkelmekanikerutdanning fra
høsten 2024
 
Alfa Sko på flyttefot
 
Sportskjedene etter pandemien
 
Sportienda - trygt kjøp og salg av brukte sykler