De daglige lederne Morten Borgersen (t.v) i Anton Sport og Anders Solheim i Antidoping Norge, inngår banebrytende samarbeid for å skape Norges første, sertifiserte «Ren Bedrift».

De daglige lederne Morten Borgersen (t.v) i Anton Sport og Anders Solheim i Antidoping Norge, inngår banebrytende samarbeid for å skape Norges første, sertifiserte «Ren Bedrift».

Anton Sport lanserer antidoping-program for ansatte

Sportskjeden Anton Sport tar et aktivt grep i kampen mot doping og rus. Nå skal nær 1000 ansatte kurses og sertifiseres gjennom et banebrytende samarbeid med Antidoping Norge.


-Anton Sport blir Norges første, sertifiserte «Ren Bedrift». Dette samarbeidet er ikke bare en ny måte for oss i Antidoping Norge å jobbe på, det er også banebrytende i norsk og internasjonal antidopingsammenheng, sier daglig leder Anders Solheim i Antidoping Norge.


- At en bedrift så tydelig tar et standpunkt, tar tak i denne tematikken og utvikler et eget antidopingprogram for sine ansatte, står det stor respekt av. Vi tror slike initiativ er viktig for å fremme en sunn og helsefremmende bedrifts- og treningskultur, og håper det kan være til inspirasjon for andre, sier Solheim.


Anton Sport-sjef Morten Borgersen forteller at sportskjeden, som har en omsetning på rundt 1.3 milliarder kroner og snart teller 1000 ansatte i 43 butikker, drives etter toppidrettens prinsipper om prestasjonskultur.


-Vi ønsker å ta et tydelig standpunkt som holdningsskapere, det er en del av vårt samfunnsansvar. Våre ansatte skal være forbilder i sine respektive lokalmiljøer, og vi gjør alt for å unngå at bedriftskulturen ikke skal skades fra innsiden. Samtidig er vi ikke naive, og erkjenner at problematikken rundt stoff og dop er tettere på oss enn det vi synes er greit. Dette er dessverre et økende samfunnsproblem som angår alle, sier Morten Borgersen.


I regi av Antidoping Norge har Anton Sport utviklet en egen portal for alle ansatte, som må gjennomgå et årlig kurs- og sertifiseringsopplegg om holdninger og konsekvenser av doping og rus, på arbeidsplassen og i treningssammenheng. Programmet er utviklet etter samme metodikk som idrettens «Ren utøver», et læringsprogram for utøvere og ledere på alle nivåer i norsk idrett.


OL- og VM-grossisten Aksel Lund Svindal er engasjert som motivator i prosjektet, som nylig ble sparket i gang for alle på ledernivå i Anton Sport, av Travis T. Tygart, mannen som leder US Antidoping Agency, og som til slutt avslørte Tour de France-legenden Lance Armstrong

Borgersen understreker at testing av ansatte ikke er en del av samarbeidet med Antidoping Norge.


-Vi har tro på dialog og omsorg for hverandre, på å skape og styrke sunne holdninger. Vi ønsker genuint å hjelpe kolleger som måtte stå overfor alle typer utfordringer. Køen av unge mennesker som ønsker å jobbe hos Anton Sport er lang, og vi bruker med dette vår styrke og posisjon til å stå opp for folkehelsen, sier Morten Borgersen.


Tilbake
 

Meld deg på Sportsbransjedagen 2024 før 25.mai til Early Bird priser!

 
OutDoor by ISPO 2024: München venter på deg!
 
Opplev suksessen med Pie VAT: En inspirerende historie med Anton Sport
 
VAUDE - Innovative bærekraftige Bikepacking-produkter
 
Aclima kåret som beste merkevarebygger under Årets Industrikonferanse.