NORDMENNS FAVORITT: Å gå på tur er den aktivitetsformen flest foretrekker. Foto: Siri Vilberg

NORDMENNS FAVORITT: Å gå på tur er den aktivitetsformen flest foretrekker. Foto: Siri Vilberg

7 av 10 vil være mer aktive i 2021

Mange har ambisjoner om å bli mer fysisk aktive i det nye året. Turer i skog og mark er det flest drømmer om å gjøre mer av. 7 av 10 nordmenn vil være mer aktive i 2021 – og helst i naturen.


71 prosent av nordmenn ønsker å bli mer fysisk aktive i 2021. Det viser en undersøkelse gjennomført av Ipsos, på vegne av fellesorganisasjonen Norsk Friluftsliv.

Turer til fots eller på ski er den aktiviteten flest ønsker å gjøre mer av. Hele 61 prosent svarer at de har ambisjoner om å gjøre dette oftere.


– Det er ikke rart at turgåing er nordmenns foretrukne form for fysisk aktivitet. En tur ut er både gratis, det kan gjøres akkurat når du vil, og ikke minst gir naturen oss en helt annen velvære, enn det å se på veggene i et treningssenter, sier Bente Lier, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

Se hele undersøkelsen her

Flere vil på tur enn på treningssenter

I undersøkelsen oppgir 41 prosent at de ønsker å trene mer på treningssenter, mens 13 prosent ønsker å trene mer på idrettsbane. Det er altså langt flere som vil ut på tur, enn på treningssenter.

Lier mener tallene tyder på at en økt satsing på friluftslivsaktivitet vil være et viktig grep for å få flere nordmenn ut av inaktivitet.


– Jeg vil gi ros til regjeringen som i en krevende tid oppfordrer oss til å komme oss ut i naturen, og håper at de ser viktigheten av å satse på friluftsliv for alle i valgåret vi nå går inn i, sier Bente Lier.

Tilbake
 

Helen of Troy kjøper Osprey Packs for 414 millioner dollar

 
Nå åpner skiheiser over hele landet!
 
Spår vekst i den sporty skotrenden - og økte priser
 
Tyskland kan følge Østerrikes nedstengning, men alpinanleggene må ikke stenge
 
Sportskjedenes nest beste tredje kvartal