Næringsminister Iselin Nybø.

Næringsminister Iselin Nybø.

20 milliarder til å sikre handel

Regjeringen har satt av 20 milliarder kroner for å sikre bedrifter i Norge mot tap når de selger på kreditt. Ordningen trådte i kraft 22. juni.


– Jeg er glad for at Stortinget har sluttet seg til forslaget. Den skal gjøre at handelen mellom bedrifter i Norge og kundene deres kan gå så normalt som mulig i en periode med stor usikkerhet, sier næringsminister Iselin Nybø.

Skal sikre salg i Norge og til utlandet

I revidert nasjonalbudsjett foreslo regjeringen å opprette en ny ordning i GIEK. Den nye garantiordningen skal bidra til at bedrifter i Norge fortsatt kan ha god tilgang på kredittforsikring.

Kredittforsikring er en forsikring som brukes ved salg på kreditt, både ved innenlands salg og eksport. Forsikringen sørger for at selgeren får tilbakebetalt en del av salgssummen hvis kunden går konkurs eller ikke kan betale.

Gjelder også sportsutstyr

Den nye ordningen gjelder alle bransjer, og er godkjent av ESA. Du kan lese ESAs vedtak her.

Kredittforsikring brukes av industri, som for eksempel sportsutstyr og elektronikk, men innenlands salg og eksport av sjømat utgjør om lag 40 prosent av det totale forsikrede volumet for kredittforsikringsselskapene i Norge.


Garantiordningen innebærer at staten tar risiko på vegne av kredittforsikringsselskapene. Bedriftene kan dermed henvende seg som normalt til sine forsikringsselskaper.

Tilbake
 

Bli med på Styrkeuka 2020

 
Europas største sportskjeder vokser kraftig på nett
 
Norspomessen vinter 2021 avlyses
 
Du bestemmer vel ikke forhandlerens pris?
 
Halvparten av befolkningen tilgir Northug