XXL vil bidra til økt fysisk aktivitet

XXL deler ut 500.000 kroner til utstyrsnettverket BUA – og inngår samtidig et strategisk samarbeid. Målet er å bidra til økt fysisk aktivitet og at flere barn og unge tester ut nye sporter og friluftsaktiviteter.


Utlån av sportsutstyr har aldri vært mer populært. Utstyrssentralene i BUA har lånt ut sports- og friluftsutstyr til nesten 100.000 nordmenn hittil i 2021. Det er mer enn en dobling sammenlignet med året før.


Nå står vinteren for tur – og det er høysesong for BUA. Ifjor ble hyllene tomme og køene lange for å få lånt skøyter, ski og annet utstyr. Denne høsten har BUA blant annet fridd til Regjeringen for å få midler til å kjøpe mer utstyr.


«Vi ønsker å stimulere til fysisk aktivitet og snu en urovekkende utvikling i samfunnet. Rundt halvparten av alle 15-åringer i landet er fysisk inaktive. Vår visjon er at alle unge skal være i jevnlig aktivitet, men uten at det trenger å føre til økt forbruk», sier daglig leder Monica Vogt i BUA.

Flere kan bli aktive

Nå engasjerer sportskjeden XXL seg i saken og gir 500.000 kroner til BUA-nettverket. Pengene skal benyttes til å kjøpe inn utstyr til BUAs utstyrssentraler. På denne måten kan flere barn og unge få testet ut alpinski, kjelker og skøyter i vinter. Samtidig har XXL og BUA inngått en strategisk samarbeidsavtale for de neste tre årene.


«Vi er imponert over det nettverket som BUA har bygget opp, og ordningen har fått stor betydning for mange barn og familier i Norge. BUA og XXL har et felles ønske om å bidra til fysisk aktivitet, inkludering, fellesskap og mestering. Vi gleder oss til å utvikle et sterkt og godt samarbeid de neste årene», sier Stine Trygg-Hauger, administrerende direktør for XXL i Norge.

 

Tilbake
 

Helen of Troy kjøper Osprey Packs for 414 millioner dollar

 
Nå åpner skiheiser over hele landet!
 
Spår vekst i den sporty skotrenden - og økte priser
 
Tyskland kan følge Østerrikes nedstengning, men alpinanleggene må ikke stenge
 
Sportskjedenes nest beste tredje kvartal