Bærekraft

Vil ikke bidra til en kjøp-bruk-kast-mentalitet

De siste årene har Black Friday vokst til en salgsuke som nå er mer regel enn unntak. Men mange tar avstand fra salgshysteriet fordi det er ødeleggende for markedet, men også fordi det kan medføre sosiale og miljømessige farer. 


"Sesongsalg har lenge vært en integrert del av klesbransjen. Men de siste årene har det vært en trend med stadig hyppigere rabatter. Dette har skapt et mønster for å produsere varer bare for å selge dem til lavere pris, noe som medfører mange sosiale og miljømessige farer", sier Line Rybø, Haglöfs' markedssjef i Norge.

 

Systematiske rabatter dreier seg ofte om dager som Black Friday. Noe som startet som en måte å redusere lagernivået på, har blitt en av årets mest beryktede shoppingdager.

Vi vil stenge "nesten" alle våre butikker, alle våre kontorer og vårt lager. Dessverre er det noen få utsalgssteder som vi må holde åpne på grunn av våre kontrakter med utsalgssentrene – men vi vil ikke tilby ytterligere rabatter der", informerer Rybø.

Naturkompaniet fortsetter å ta avstand fra Black Friday

Selskapet oppfordrer i stedet kundene til å ta vare på klær og utstyr som de allerede har.

I stedet for salg tilbyr de kundemedlemmer å få vokset sine tursko i skinn og G-1000 produkter fra Fjällräven, helt gratis i alle deres butikker. Naturkompaniet tilbyr også 50% rabatt på utleie av turutstyr denne perioden. Naturkompaniet ønsker også å dele kunnskap om vedlikehold, slik at flere mennesker får glede av sine klær og utstyr i mange år.


- Et av de aller viktigste aspektene når det kommer til bærekraft er å gi et langt liv til det man kjøper, ved å bruke og slite ut sine plagg og sitt utstyr over så lang tid som mulig. Derfor vil vi på Naturkompaniet oppfordre våre kunder til å vedlikeholde og reparere det de allerede har, før de kjøper seg noe nytt, sier Sofie Saberski, Markedssjef på Naturkompaniet.

 

Tilbake
 

Strukturelle endringer i Madshus AS og Tendenzer AS

 
Høyesterett avviser anke: Rottefella vinner viktig patentsak
 
Øystein Bråta rykker opp som ny Administrerende direktør i Active Brands
 
Årets Sportsbransjeprofil - Pål Olimb
 
Årets Sponsorprofil - Team Aker Dæhlie