- Det er gøy at butikken går bra, men viktigst av alt er familie, venner og god helse! Her er Truls Aabol ute med aksjonær Per Bergsjø til venstre og treningskompis Lars Erik Gevelt til høyre. <br/>
Tema

- Det er gøy at butikken går bra, men viktigst av alt er familie, venner og god helse! Her er Truls Aabol ute med aksjonær Per Bergsjø til venstre og treningskompis Lars Erik Gevelt til høyre.

"Viktigst av alt er familie, venner og god helse!"

Ukens bransjeprofil var en sånn irriterende pjokk som hang ved kassa i den lokale sportsbutikken, og aldri kjøpte noe. Nå driver Truls Aabol sin egen kompetansebutikk, en sportsbutikk få av kundene hans forlater tomhendte.


Navn Truls Aabol

Alder 48

Stilling Daglig Leder/Eier

 

Hvorfor valgte du en karriere i sportsbransjen?

– Jeg var nok en sånn typisk irriterende guttepjokk som hang på kassa i den lokale sportsbutikken i Stokke, og aldri kjøpte noe.

Så drømmen var, og enten jobbe i sportsbutikk eller bli gymlærer. Det ble gym og friluftslærer. Jeg bodde de siste åra som jeg jobbet som lærer i Oslo, og for å spe på en litt dårlig lærer lønn, jobbet jeg som ekstrahjelp på Bull Ski og Kajakk. Jeg trivdes godt i salgsprosessen, og ble vel det vi i bransjen kaller en superselger. Samtidig syntes jeg det var givende, at jeg gjennom kjennskapen og bruken av mange av produktene, kunne formidle en salgsopplevelse man ikke fikk i alle andre sportsbutikker. Jeg tenkte, det burde være marked for en slik type kompetansebutikk også i Vestfold. Våren 2005, startet jeg Olympia Sport.

 

Hva er høydepunktet i karrieren din, så langt?

– Jeg synes det er vanskelig å peke på et konkret høydepunkt i løpet av de 16 årene vi har holdt på. Jeg tror kanskje det er nettopp det jeg er mest fornøyd med, at vi faktisk har overlevd i en tid hvor det har vært store utfordringer i bransjen. I starten mange nyetableringer, og de siste årene vel så mange avviklinger. At vi har stått fast på et konsept der kompetanse og service har stått i fokus, har vært nøkkelen for oss. Det har også vært viktig at vi har vært tilpasningsdyktig til en bransje i stadig endring. Så må jeg være så ærlig å si, at det jeg og en gjeng med superdedikerte ansatte, har klart å skape de siste årene både av omsetning og resultat, definitivt har vært et høydepunkt. At vi i 2020 nærmet oss en omsetning på 100 millioner, med et resultat på nærmer 20 mill er ekstremt motiverende. Spesielt når vi vet hvilken knallhard jobb over mange år som ligger bak.

 

Hvor er du/din bedrift om fem år?

– Vi er inne i en veldig spennende prosess, hvor omsetning og resultat tilsier at vi har mulighet til å ekspandere. I hvilken form og struktur vi skal gjøre det, vil fremtiden vise. Pr nå ligger alt fokus på og videre drifte butikken funksjonelt og godt. Vi søker hele tiden etter forbedringspotensialer og utvikling. Rent fysisk, er vi nå godt i gang med å planlegge flytting til nye større lokaler. Et lokale som vil være mer tilpasset et konsept hvor netthandelen har passert omsetningen i fysisk butikk. Vi skal fortsatt bygge det vi tror kommer til å bli en av Norges fineste sportsbutikker. Kombinasjonen fysisk butikk, med personlig service og kundebehandling, og netthandel, ser vi er en god formel. Det tror vi også det vil være i fremtiden.

 

Hva gjør du aller helst for å holde deg i form?

 – Når du bor i Færder kommune og er glad i sol og sjø, er padling for min del den perfekte kombinasjonen av trening og rekreasjon. Vestfold er også et eldorado for landeveissykling, og en aktivitet som også gjør at man får sosialisert litt med likesinnede kompiser. Vi har hatt mange symøter, og løst mange verdensproblemer på sykkelsetet. Langrenn er fortsatt hovedaktivitet vinterstid, selv om det er noen år siden Birken og Vasan sto på det årlige programmet. Som gammel roer blir det også noen økter på romaskin vinterstid.

 

Når handlet du sist i en sportsbutikk, og hva kjøpte du?

 – Jeg håper at jeg ikke er like irriterende som da jeg hang rundt i ungdomstida på Stokke Sport uten å kjøpe noe. Jeg digger fortsatt å gå i sportsbutikker, men nå mer for å hente inspirasjon og ideer. Sist jeg kjøpte noe må vel ha vært da vi en kald dag på Fuglehundskolen i Heggdal, hadde behov for noe varmt å drikke. Da ble det kjøpt en termos på Anton Sport Liertoppen.

 

 

Tilbake
 

Skal reparere og selge brukt

 
Bergans inviterer til klima-kampanje
 
«Man kommer ikke på pallen alene»
 
«Vi har gjort en solid jobb med å styrke posisjonen til Norrøna»
 
Nike med voldsom vekst, slår alle forventninger