Utfordrer bilen med sykkelsamarbeid

Forrige uke leverte XXL 75 elsykler på døren hos oppstartselskapet Joule – som satser stort på utleie av elsykler. Det er starten på et spennende samarbeid.


Sykkelmontørene Daniel Guillen og Adam Michalak dro ut til selskapets kontor i Nydalen for å skru opp syklene. Når våren kommer triller syklene ut på veiene i Stor-Oslo.

 

«Vi ønsker å skape miljøvennlige og populære mobilitetsløsninger. Gode alternativer til bilen! Verden trenger å tenke nytt på dette området, og våre tester hittil har vist at det er stor interesse for elsykkelabonnement», sier daglig leder Henning S. Anthonsen i Joule.

 

White-sykler

Elsykkelabonnementet koster mellom 799 og 1.799 kroner i måneden. Da får man elsykkelen med seg hjem og har tilgang til fri bruk. Lås og tyveriforsikring følger med sykkelen.

 

Det er sykler fra XXLs egen merkevare White som snart skal ut på veiene. White E-trekking 3.0 er den første White-sykkelen med Bosch-motor.

 

 

Tenker nytt

XXL tester ut samarbeid i flere former. Vi har blant annet avtale med Wanda om sykkelservice og lagring av sykler, vi tester sertifisering av brukte sykler i samarbeid med FINN.no – mulighetenes marked og reparasjoner og salg av brukt friluftsutstyr sammen med Barents Outdoor.

 

Joule-samarbeidet handler også om at XXL ønsker å tenke nytt når det gjelder bruk og gjenbruk – og hvilke kunder vi henvender oss til.

 

«Dette er verdifull læring for oss, både som nisje og for å lære hvordan vi kan levere til bedriftsmarkedet. Vi er vant med å ha privatpersoner som kunder men ser også større muligheter for salg både til bedrifter og det offentlige», sier Are Knutsen, ansvarlig for Bærekraft og Tjenester i XXL.

Tilbake
 

VAUDE introduserer Aqua Back Recycle: Miljøvennlige vanntette sykkelvesker for eventyrere

 
Sykkelmekanikerutdanning fra
høsten 2024
 
Alfa Sko på flyttefot
 
Sportskjedene etter pandemien
 
Sportienda - trygt kjøp og salg av brukte sykler