Tyskland kan følge Østerrikes nedstengning, men alpinanleggene må ikke stenge

Tysklands helseminister Jens Spahn uttalte nylig at den tyske regjeringen ikke kan utelukke noen nye tiltak for å stoppe spredningen av Covid-19, inkludert en generell nedstengning slik som i nabolandet Østerrike.


Antall tilfeller fortsetter å øke over hele landet. I noen stater er "situasjonen virkelig dramatisk," sa helseministeren. Det amerikanske utenriksdepartementet har også nå anbefalt amerikanske statsborgere å unngå reiser til Tyskland og Danmark på grunn av den nylige smitteøkningen.


For øyeblikket har enkelte tyske stater som Bayern og Sachsen satt begrensninger for uvaksinerte, men en generell nedstenging er ennå ikke vurdert. Foreløpig er det kun stengt enkelte steder der smittetallene er høye. Butikker og skianlegg i de bayerske Alpene er fortsatt åpne, men de krever Corona-sertifikat eller negativ test for sine gjester, som må bruke FFp2-masker i skiheiser og taubaner.


Turistreiser til Østerrike er ikke mulig før etter 13. desember.  Det ser ut til å bli en gjentakelse av forrige vintersesong for de østerrikske skistedene, som er avhengige av turister. Ikke-essensielle butikker, hoteller og restauranter er stengt i Østerrike, i hvert fall frem til 13. Imidlertid kan butikker tilby klikk og hent, og andre tjenester som skiutleie. Vaksinerte og friskmeldte fra Covid får lov til å delta i "offentlig liv", inkludert vintersport, med bruk av masker i skiheiser og taubaner.


Foreløpig får skianleggene i Sveits lov til å innføre sine egne forskrifter. I Frankrike og Italia er skianlegg, hoteller, barer og restauranter åpne for øyeblikket for alle med et grønt pass. Det er påbud om å bruke maske, bortsett fra i ski-trekk eller på ski i Frankrike for personer fra 12 år og oppover. Men, situasjonen kan endre seg hvis det som ser ut til være den femte bølgen av Covid-19 forverres.

 

Tilbake
 

Helen of Troy kjøper Osprey Packs for 414 millioner dollar

 
Nå åpner skiheiser over hele landet!
 
Spår vekst i den sporty skotrenden - og økte priser
 
Sportskjedenes nest beste tredje kvartal
 
Denne vinterens ISPO Munchen er avlyst