Får klarsignal til ny sportsgigant. Nå kan Lars Kristian Lindberg, sjefen i Gresvig, fortsette jobben med å snu skuta.

Får klarsignal til ny sportsgigant. Nå kan Lars Kristian Lindberg, sjefen i Gresvig, fortsette jobben med å snu skuta.

Tillater fusjon i sportsmarkedet

Konkurransetilsynet har i dag orientert Gjelsten Holding AS og O. N. Sunde AS om at foretakssammenslutningen mellom Gjelsten Holding AS og deler av konkursboet etter Gresvig tillates.


Saken gjelder sammenslåingen av Gresvig og Sport1, de to nest største aktørene i det norske markedet for salg av sportsutstyr. Konkurransetilsynet varslet 21. august at det kunne bli aktuelt å gripe inn mot foretakssammenslutningen. Etter en grundig vurdering velger tilsynet nå å legge bort saken.


– Konkurransetilsynet har etter en helthetsvurdering kommet til at en sammenslåing av Gresvig og Sport1 ikke i betydelig grad vil hindre effektiv konkurranse i sportsmarkedet, sier avdelingsdirektør Magnus Gabrielsen i Konkurransetilsynet.


Den nye aktøren i sportsmarkedet har fått navnet Sport holding og eies av Sunde-familien og Gjelsten.


Konkurransetilsynet mottok partenes tilsvar til varselet 10. september. Konkurransetilsynet har i tillegg til partenes tilsvar både innhentet og mottatt ytterligere informasjon i saken.


– Dette er en sak vi har jobbet med lenge. Det har vært en krevende sak med mange komplekse vurderinger. Et av de viktige momentene i denne saken er vurderingen av alternativet til fusjonen. Hva ville mest sannsynlig skjedd hvis partene ikke ble slått sammen. Nå har vi gitt muntlig beskjed, og i løpet av uken får partene en kort skriftlig avgjørelse om at saken er lagt bort, sier avdelingsdirektør Magnus Gabrielsen i Konkurransetilsynet.

Tilbake
 

Etterlyser flere plastløfter ✋ fra sportsbransjen

 
Organisert trening for barn og ungdom gjenopptas
 
9 av 10 barn og unge går på tur
 
XXL får ny sjef i Norge
 
Salomon og Atomic lanserer ny flyttbar langrennsbinding