Familien ser frem til å ha en sterk aktør som Merida i ryggen til å jobbe med de store endringer innen sykkel og mobilitet. Fra venstre, Stian, Marrgareth og Einar Steen-Olsen. Foto: Stians Sport as.

Familien ser frem til å ha en sterk aktør som Merida i ryggen til å jobbe med de store endringer innen sykkel og mobilitet. Fra venstre, Stian, Marrgareth og Einar Steen-Olsen. Foto: Stians Sport as.

Stians Sport AS skifter navn til Merida Norge AS

I mai 2020 bytter Stians Sport AS navn til Merida Norge AS.

- Målet med navneendringen er en tydeligere profil og identitet rundt Merida som er vårt viktigste produkt og hovedeier i selskapet, sier administrerende direktør i Stians Sport AS (Merida Norge AS) Stian Steen-Olsen.


-Vi er glade for at Merida går inn som hovedaksjonær. Etter flere tøffe år, er det krevende finansielt å satse videre, spesielt i elsykkelsegmentet. Med ny egenkapital på plass har vi den nødvendige finansieringen på plass, sier Steen-Olsen.

 

Stian Steen-Olsen opplyser at Merida Norge AS nå ligger 10 millioner foran årsbudsjettet, og at konsernet har 31 % økning på antall solgte elsykler i år, sammenlignet med samme periode i fjor.

 

Stians Sport AS har vært sykkelimportør, sykkelbutikk og verksted i over 40 år. I 1988 startet selskapet samarbeidet med Merida Industry Co Ltd. Etter å ha jobbet med merkevaren i 7 år slo Stians Sport AS seg sammen med Merida Industry Co Ltd i et fellesforetak. I 2009 etablerer Stians Sport AS datterselskapet Merida Sverige AB som i løpet av 10 år har utviklet seg til å bli en av de ledende sykkelimportører i Sverige med hovedkontor i Gøteborg.

 

I 2019 ble samarbeidet ytterligere forsterket med at Merida Industry Co Ltd. Gikk inn som hovedaksjonær i selskapet gjennom en rettet emisjon der Merida nå har en eierandel på 75% og familieselskapet Marsti Holding AS en andel på 25%.

 

Merida Norge AS har hovedkontor på Lysaker, med lager på Skarnes. Samlet omsetter Merida Sverige AB og Merida Norge AS for ca. 180 millioner.Nøkkeltall for Merida Norge AS

Tilbake
 

Ny rekord takket være Sport og friluft

 
Leverte et knallsterkt tredje kvartal
 
Vinterens ISPO-messe blir heldigital
 
Krever strengere tiltak mot salg av piratkopier på nett
 
Bli med på Styrkeuka 2020