Sportienda - trygt kjøp og salg av brukte sykler

Det selges og kjøpes mange sykler i Norge. Ifølge beregninger fra Norsk Sportsbransjeforening ble det solgt 275 000 NYE sykler i 2023. I tillegg er bruktmarkedet formidabelt. Dessverre er noen sykler som selges på finn.no stjålet. Andre sykler er av langt dårligere kvalitet enn lovet. Det er kjøper som tar risiko ved kjøp av brukte sykler gjennom den kanalen.Skal du du selge sykkel på finn.no, er det selgers risiko og sikre at pengene kommer på konto. Har man et visst moralsk kompass bør man også gi en viss kundegaranti for at sykkelen holder det den med «normal» bruk en tid fremover. Sportienda er en ny aktør i sportsbransjen som bidrar til å forenkle prosessen med å selge og kjøpe brukte sykler av høy kvalitet. De tilbyr enkelt og trygt salg eller innbytte av sykler gjennom partnerbutikker i sportsbransjen, bl.a. Birk og Anton sport. Hos Sportienda får alle sykler grundig service og sertifisering før de selgers videre på egen plattform.

 

Kundefordelene er mange

-Vi så at det ikke var noen etablerte ordninger for innbytte av brukte sykler, sier grunnlegger og daglig leder Kjetil Imbsen. -Brukte sykler er sjelden kvalitetssikret av kyndige mekanikere. Kjøp og salg av sykler via finn.no krever manuelle operasjoner som kunden selv må håndtere, det finnes ingen komplette databaser over sykler på det norske markedet. Det er miljømessig viktig å bidra til økt gjenbruk av sykler, og det selges alt for mange stjålne sykler på de ulike markedsplassene. Det finnes ingen enkle måter å finne ut hva en brukt sykkel har av verdi, med mindre man har spisskompetanse på feltet, fortsetter Imbsen.

 

Selskapet og teamet bak

Sportienda AS ble etablert våren 2021 og sportienda.com ble lansert som pilot sommeren 2021. Frem til våren 2022 jobbet et team bestående av erfarne forretningsutviklere, ingeniører og personer med lang erfaring fra sykkelbransjen intenst med å implementere konsept, systemer og partnere. Sportienda har også mottatt tilskudd fra Innovasjon Norge. Nå holder selskapet til på Ullern, der de per tid (medio februar) har 50 sykler i salgsportefølgen. -Vi selger alle typer sykler bortsett fra tandem- og liggesykler, sier Kjetil Imbsen.

 

-Vi ønsker flere partnerbutikker, fortsetter han. -Vi tilbyr plattform der kunden kan bruke egen sykkel som innbytte. Sportienda tar all risiko, selvsagt etter at sykkelen er grundig sjekket. Og i all hovedsak tar vi kun imot sykler som er opptil fem år gamle, med en nypris på minst kr. 20 000.- for elsykkel og kr. 15 000.- for sykkel uten elmotor. Så er det når sant skal sies ikke alle merker vi tar inn. Jeg tror med hånden på hjertet at det ikke er noen andre som kan så mye om sykler i annenhåndsmarkedet som oss, vi bruker vår kompetanse for å gi garantiene våre. Med et sterkt fokus på kvalitet, sikkerhet, og kundetilfredshet forholder vi oss selvsagt til reklamasjonsretten på 5 år også for brukte sykler, sier Imbsen


Tilbake
 

Devold vokser med sikkerhetsklær

 
Sportsbransjedagen 2024
Utvidet Early Bird – påmelding til fredag 7.juni!
 
Henry Lloyd og Odlo med ny butikk i Bogstadveien
 
I møtet med eldrebølgen må sportsbransjen tenke nytt for å finne arbeidskraft i fremtiden
 
Krevende start på året for sportskjedene