Sport Norge-butikkene har byttet kjede

Invent Sport har solgt syv av de åtte gjenværende Sport Norge-butikkene til Sport Holding og lokale franchisetakere.


De syv Sport Norge-butikkene som var igjen er nå gått over i andre kjeder, hvor to blir Intersport-butikker og de resterende fem går inn i Sport 1-kjeden. Den åttende Sport Norge-butikken vil bli omprofilert til Sport Outlet.


Avviklingen av Sport Norge-konseptet og transaksjonen gikk gjennom like etter sommeren i år. Nå vil Invent Sport rendyrke satsingen på Sport Outlet, og de 90 butikkene de eier nasjonalt.

Kjedeskifte

Av de syv Sport Norge-butikkene som er kjøpt opp av Sport Holding, er butikkene i Fyllingsdalen, Knarvik, i Askøy Amfi, Sotra og i Ålgård, nå bygget om til Sport 1-konseptet, mens Sport Norge Åsane (Gullgruven senter) og Sport Norge Laguneparken er blitt Intersport-butikker.

Butikkene viderefører klubb- og bedriftsavtaler fra tidligere kjede og butikkpersonalet får beholde jobbene sine.

– Det er ikke alltid man kan si at salg er bra for alle involverte, men dette var en lykkelig sak for alle parter, forteller tidligere daglig leder og medgründer, Odd Arne Larsen. Sport Norge hadde gode etablerte butikker, men nå ønsker vi å bruke alle våre krefter fremover på Sportoutlet.

Larsen forteller at det hører med til bildet at det etter hvert ble vanskelig å få tilgang til de varene de ønsket til Sport Norge-butikkene. Det gjorde det naturligvis vanskelig å drive en effektiv fagsportsbutikk.

– Vi er veldig fornøyde, og opplever at salget av Sport Norge har vært positivt for alle. Nå kan vi fokusere på Sport Outlet fremover.

Sport Outlet økte kraftig i årets 3. kvartal, og Larsen sier de vil fortsette å bygge videre på dette konseptet. Sport Outlet er datterselskap i Invent Sport-konsernet. I fjor tjente de over 270 millioner på driften og selskapet vokser i ekspressfart. Sport Outlet hadde en driftsmargin på 17,3 prosent i 2021.


Tilbake
 

Virke frykter for raske rentehevinger

 
Verdens største Anton Sport butikk på Strømmen Storsenter
 
Iskaldt kundemøte med Aclima
 
Best i bransjen på bærekraft
 
Active Brands satser på gjenbruk med hjelp fra norsk startup