Ole-Henrik Skirstad, administrerende direktør i Sport 1 Gruppen AS.

Ole-Henrik Skirstad, administrerende direktør i Sport 1 Gruppen AS.

Sport 1 tjente penger i 2019

Det er ingen av de andre store sportskjedene i Norge som kan vise overskudd for 2019. Sport 1 økte derimot overskuddet fra året før med et par millioner til 66 millioner.


– Årsaken til at vi lykkes godt i 2019 er vårt langsiktige arbeid med bygging av god service, god fagkunnskap, bra varer – og ikke minst fantastisk flinke Sport 1 butikkeiere med masse energi, sier Ole-Henrik Skirstad, administrerende direktør i Sport 1 Gruppen AS.


Resultatet til Sport 1 konsern er i hovedsak Sport 1 Gruppen, 70 % av Anton Sport og 95 % av Löplabbet. Sport 1 butikkenes resultater kommer i tillegg.

Tøft 1. kvartal

Etter et godt 2018 opplevde sportsbransjen som helhet en nedgang i omsetning i første kvartal 2019 som et resultat av en mild og snøfattig vinter i sentrale deler av landet.

Ny sportsgigant

I vinter gikk Sport 1-eier Bjørn Rune Gjelsten i partnerskap med Gresvig-eier Olav Nils Sunde for å overta Gresvig. Partene venter fremdeles på endelig klarsignal fra Konkurransetilsynet for å danne en ny sportsgigant. Målsettingen med det felleseide selskapet Sport Holding AS er å skape en effektiv og solid kjedeaktør. Fokus er faghandel og merkevarer under hovedkonseptene Sport 1 og Intersport som kan ta opp konkurransen med andre aktører i sportsbransjen og være en attraktiv, langsiktig samarbeidspartner for leverandørindustrien og lokalt eide sportsforretninger.

DN skriver at Gjelsten forventer en samlet omsetning på fire-fem milliarder i butikkomsetning. Det nye felles selskapet Sport Holding vil etter transaksjonen eie 86 prosent av Sport 1 Gruppen og 100 prosent av Intersport.


Tilbake
 

Alpinlandslaget har signert avtale med Nike

 
20 milliarder til å sikre handel
 
Konkurransetilsynet varsler om mulig inngrep
 
Bli en plogger!
 
Amer Sport vokser videre på Snø