Ole-Henrik Skirstad, administrerende direktør i Sport 1 Gruppen AS.

Ole-Henrik Skirstad, administrerende direktør i Sport 1 Gruppen AS.

Sport 1 tjente penger i 2019

Det er ingen av de andre store sportskjedene i Norge som kan vise overskudd for 2019. Sport 1 økte derimot overskuddet fra året før med et par millioner til 66 millioner.


– Årsaken til at vi lykkes godt i 2019 er vårt langsiktige arbeid med bygging av god service, god fagkunnskap, bra varer – og ikke minst fantastisk flinke Sport 1 butikkeiere med masse energi, sier Ole-Henrik Skirstad, administrerende direktør i Sport 1 Gruppen AS.


Resultatet til Sport 1 konsern er i hovedsak Sport 1 Gruppen, 70 % av Anton Sport og 95 % av Löplabbet. Sport 1 butikkenes resultater kommer i tillegg.

Tøft 1. kvartal

Etter et godt 2018 opplevde sportsbransjen som helhet en nedgang i omsetning i første kvartal 2019 som et resultat av en mild og snøfattig vinter i sentrale deler av landet.

Ny sportsgigant

I vinter gikk Sport 1-eier Bjørn Rune Gjelsten i partnerskap med Gresvig-eier Olav Nils Sunde for å overta Gresvig. Partene venter fremdeles på endelig klarsignal fra Konkurransetilsynet for å danne en ny sportsgigant. Målsettingen med det felleseide selskapet Sport Holding AS er å skape en effektiv og solid kjedeaktør. Fokus er faghandel og merkevarer under hovedkonseptene Sport 1 og Intersport som kan ta opp konkurransen med andre aktører i sportsbransjen og være en attraktiv, langsiktig samarbeidspartner for leverandørindustrien og lokalt eide sportsforretninger.

DN skriver at Gjelsten forventer en samlet omsetning på fire-fem milliarder i butikkomsetning. Det nye felles selskapet Sport Holding vil etter transaksjonen eie 86 prosent av Sport 1 Gruppen og 100 prosent av Intersport.


Tilbake
 

Stein Glømmi til minne

 
Unikt tilbud til sportsbransjeforeningens medlemmer
 
Beach Mountain AS og Response Nordic AS forener krefter
 
Nå må det bevilges penger til gange- og sykkeltiltak
 
Ulik håndtering av fluorforbudet