Bærekraft

Spinnova og The North Face vil samarbeide

The North Face og Spinnova har signert en samarbeidsavtale om utvikling nye, bærekraftige, robuste tekstiler for klær innen tur- og frilufts kategorien. Dette starter en reise mot kommersialisering av bærekraftige produkter ved hjelp av Spinnova-materialer og tilgang til de første kommersielle volumene av SPINNOVA® fiber.


SPINNOVA® fiber produseres uten skadelige kjemikalier, med minimal vannforbruk og med minimale CO2-utslipp. Dette fiberet inneholder ingen mikroplast og er 100% sirkulær.


Den globale etterspørselen etter tekstiler øker raskt og anslås å være så høyt som 146 millioner tonn årlig innen 2030. Tur og friluft er et segment innen klesindustrien som er i høy vekst. Det annonserte partnerskapet har som mål å redusere virkningene av tekstilindustrien på miljøet og planetens ressurser. Gjennom dette samarbeidet, har Spinnova og The North Face som mål å gi friluftssegmentet et bærekraftig alternativ til konvensjonelle tekstilmaterialer uten kompromisser i teknisk kvalitet.


–Dette er en flott mulighet for oss til å fortsette å presse grensene for materialet vårt sammen med The North Face. Vårt mål er å sette en ny standard for bransjen innen bærekraft og høy ytelse, sier Spinnovas administrerende direktør og medgrunnlegger Janne Poranen.


– Det er vårt overordnede mål å bygge flere sirkulære produkter, stadig utvikle innovative materialer og redusere miljøkonsekvensene av produktene våre ytterligere. Spinnova er den ideelle partneren på den reisen, sier produkt og utviklingssjefen for The North Face, Oliver Lang.


North Face eies av VF Group, som hadde en årlig omsetning på 9,2 milliarder USD for regnskapsåret som ble avsluttet mars 2021. Spinnova forventer at avtalen med The North Face kan være en betydelig bidragsyter til markedsinngangen, selv om denne avtalen ikke forventes å ha en vesentlig innvirkning på Spinnovas økonomiske resultater i 2021-2022.


Spinnovas langsiktige forretningsmål inkluderer å nå en million tonn årlig SPINNOVA® fiberproduksjonskapasitet de neste 10-12 årene. I februar slapp Spinnova nyheten rundt planer om å bygge sin første kommersielle fabrikk i Finland. Fabrikken som produserer SPINNOVA® fiber forventes å starte produksjonen i slutten av 2022, sammen med Spinnovas strategiske partner Suzano, verdens største celluloseprodusent.

Tilbake
 

Helen of Troy kjøper Osprey Packs for 414 millioner dollar

 
Nå åpner skiheiser over hele landet!
 
Spår vekst i den sporty skotrenden - og økte priser
 
Tyskland kan følge Østerrikes nedstengning, men alpinanleggene må ikke stenge
 
Sportskjedenes nest beste tredje kvartal