Framtidstroen har vel aldri vært så sterk i Alfa som nå, sier administrerende direktør i Alfa, Pål Olimb. Foto: Max Emanuelson.

Framtidstroen har vel aldri vært så sterk i Alfa som nå, sier administrerende direktør i Alfa, Pål Olimb. Foto: Max Emanuelson.

Sikret avtale med Forsvaret verdt 154 millioner

For den norske turskoprodusenten Alfa ble 2020 et godt år, og selskapet tror på god vekst i årene som kommer. Nylig signerte Alfa en fireårsavtale med Forsvaret verdt 154 millioner kroner.


Den tradisjonsrike turskoprodusenten Alfa økte inntektene med 12,7 millioner i 2020, sammenliknet med 2019. Totalt endte inntektene på 97,8 millioner kroner. Samtidig forbedret selskapet resultatet med 4,8 millioner kroner, til 8,2 millioner kroner. Alfa opplever også en svært god inngang i 2021.─ Hele bransjen har merket at nordmenn har vært mer aktive utendørs under pandemien. Det er selvsagt noe av forklaringen for vår vekst, men samtidig har vi tatt noen viktige strategiske grep, som vi nå ser resultatet av, sier administrerende direktør i Alfa, Pål Olimb.

Vant Forsvaret tilbake

Nylig signerte Alfa en fireårig leverandøravtale med Forsvaret, med en samlet verdi på 154 millioner kroner. Alfa har kontinuerlig levert utstyr til Forsvaret, men har ikke levert marsjstøvler siden 2010. Det var i sin tid Alfa som utviklet modellen M77 som benyttes av Forsvaret, og modellen vant i 2008 Designrådets Klassikerpris. At forsvaret igjen velger Alfa som hovedleverandør av marsjstøvler betyr derfor mye for selskapet.


─Vi har hatt et godt forhold til Forsvaret i mange år, og derfor er det ekstra hyggelig at vi igjen skal samarbeide. I tillegg er det en fjær i hatten, fordi vi vet at Forsvaret har høye krav til fottøyets kvalitet, komfort og funksjon. En slik avtale gir oss også økt konkurransekraft i satsingen mot uniforms- og proffmarkedet, sier han.

Bred satsing på fritidssko og kvinner

Alfa er godt befestet i fjellstøvelsegmentet, men satser nå betydelig på å vinne andeler i det lettere turkosegmentet, med særlig fokus på gode tursko til kvinner. Selskapet har den siste tiden utviklet og lansert flere produkter i dette segmentet som har blitt godt mottatt av markedet. Og flere er under utvikling.


─ Markedet for lette tursko er et langt større marked enn fjellskomarkedet, og vi tror at vi med vår lange erfaring og høye fokus på kvalitet og brukerbehov har alle forutsetninger for å lykkes. Kvinner er store konsumenter av slike sko og en nøkkel til videre suksess ligger i å tilby produkter som treffer kvinner og deres behov, sier Olimb.

Strategisk samarbeid med Cecilie Skog

Satsingen på lette tursko og kvinner er noe av årsaken til at Alfa har innledet et langsiktig strategisk samarbeid med Cecilie Skog. De arbeider tett i utviklingen av nye produkter, og dette har blant annet resultert i hennes egen skolinje «Cecilie». Skoene ble lansert i begynnelsen av 2021, og har vært Alfas bestselgende produkter siden. Alfas administrerende direktør poengterer at samarbeidet handler om mer enn markedsføring.


─ Samarbeidet med Cecilie har vært utrolig viktig for oss. Det er et samarbeid som gir verdi i hele verdikjeden vår, fra produktutvikling til markedsføring og salg. Cecilie er selvsagt en god ambassadør å ha på laget, men først og fremst har hun unik kunnskap og erfaring vi får tilgang til. I samspill med våre produktutviklere og designere har det blitt til noen helt unike produkter med stort kommersielt potensial, sier han.

Innovasjon og ekspansjon

Alfas videre vekst handler i stor grad om innovasjon og geografisk ekspansjon. Et eksempel på innovasjon er fjellskikonseptet Xplore som Alfa har utviklet sammen med bindingsprodusenten Rottefella, og som allerede har sikret Alfa betydelig distribusjon i USA gjennom friluftskjeden REI. Alfa er også allerede til stede med et eget selskap i Sverige, og dette markedet står nå for 20 prosent av inntektene. I 2022 vil salget starte i flere EU-land.


─ Framtidstroen har vel aldri vært så sterk i Alfa som nå. Det er mye spennende underveis, samtidig som vi opplever en betydelig positivitet i markedet. Nå handler alt om å levere på forventningene som er skapt, avslutter Olimb.

Tilbake
 

Nike stenger ned fabrikker i Vietnam

 
Det globale salget av sportsutstyr økte med 11 % i pandemiåret
 
Aclima og REV Ocean i samarbeid
 
16. september kan du tenne bål igjen
 
Distribusjon, salg og prising - regelendringer på vei