Styreleder i Selfridges Group, Alannah Weston fronter gjerne Selfridges' Project Earth-plan.
Bærekraft

Styreleder i Selfridges Group, Alannah Weston fronter gjerne Selfridges' Project Earth-plan.

Selfridges forplikter seg til grønt skifte

Selfridges vil at halvparten av transaksjonene skal komme fra videresalg, reparasjoner eller leie innen 2030.


Varehuset sier de tilpasser seg kundenes etterspørsel etter mer bærekraftig shopping.


Selfridges antar at nesten halvparten av interaksjonen med kundene vil baseres på videresalg, reparasjon eller utleie innen 2030, ettersom varehuset endrer seg i tråd med kundenes økende etterspørsel etter mer bærekraftig shopping.


Forhandleren sa at de ønsket å trappe opp satsingen etter å ha økt salget av brukte varer med 240% til 17,771 enheter i fjor i tillegg til å ha mottatt ca. 28.000 reparasjoner, hvorav mer enn en tredjedel var dette var joggesko. Leiemarkedet vokser også raskt.


Andrew Keith, administrerende direktør for varehusgruppen, som har fire utsalgssteder over hele Storbritannia – i London, Birmingham og to i Manchester – sa at «Reselfridges»-initiativet skal danne «ryggraden i virksomheten», og at det hadde som videre mål å endre måten folk handler på og at den vil utgjøre 45 % av transaksjonene i fremtiden. Han satte en frist til 2030 for å nå det målet.


«Vi må forplikte oss til et betydelig og fundamentalt skifte i måten vi gjør business på, og bruke plattformen til Selfridges til endring», sier Keith.


Han sa at de to første årene av Selfridges' Project Earth-plan hadde handlet om eksperimentering og piloter av ideer, der mindre enn 1% av transaksjonene var basert på "sirkulære" modeller, for eksempel videresalg eller reparasjon.


«Det viktige er å oppmuntre folk til å tenke på hvordan de kan forlenge levetiden til et produkt», sier Keith. «Vi gjør det mulig for kundene å forlenge livet til innholdet i garderobene sine utover å kjøpe nytt.»

Tilbake
 

Virke Handelskonferansen - ruskevær med klarvær i sikte

 
Kjetil André Aamodt: - Norske ski skal ta OL-gull
 
Cathrine Stange blir ny konsernsjef i Janus
 
Jan Tore Jensen går av som leder av Bergans
 
Barents Outdoor skal lage telt for Forsvaret