Fra Venstre; Per Olav Monseth (S&T), Thomas Weman (CCO Mylna), Kristin Schea (S&T) og Andreas Gallefoss (CEO Mylna).

Fra Venstre; Per Olav Monseth (S&T), Thomas Weman (CCO Mylna), Kristin Schea (S&T) og Andreas Gallefoss (CEO Mylna).

Salvesen & Thams kjøper Mylna Gruppen

Investeringsselskapet Salvesen & Thams (S&T) og medinvestorer har inngått bindende avtale om å kjøpe Mylna Gruppen AS – Skandinavias største leverandør av treningsutstyr til proff- og privatmarkedet. S&T vil være majoritetseier i Mylna Gruppen.


Mylna Gruppen selger treningsutstyr til sportsbutikker, treningssentre og direkte til forbrukere i Norge, Sverige og Danmark for omtrent 500 millioner kroner i året gjennom datterselskapene Mylna Sport, Treningspartner, X-Life og Abilica Online. Konsernet har 89 ansatte og hovedkontor i Mjøndalen.

Gjennomføring av transaksjonen forutsetter godkjennelse fra Konkurransetilsynet.

De nye eierne av Mylna Gruppen har ambisjoner om å videreutvikle selskapet til å ta en enda sterkere posisjon på treningsutstyr til proff- og privatmarkedet i Norden.


– Aktiv fritid er en megatrend. Folk flest trener mer hjemme, på treningssenter og på jobb, derfor tror vi markedet vil fortsette å vokse de neste årene. Vi skal investere videre i Mylna Gruppen slik at selskapet kan fortsette å vokse og å være lønnsomt. I tillegg ønsker vi, sammen med våre medinvestorer, å gjøre flere investeringer innen trenden aktiv fritid, sier Per Olav Monseth, daglig leder i S&T.

Forsterker selskapet

– Tilførsel av kapital og kompetanse gjennom aktivt eierskap gir oss et solid grunnlag for å ta nye, store steg videre med selskapet. Vi får nye medeiere som vil forsterke oss med spisskompetanse på viktige fagområder som e-handel, digital markedsføring, og organisasjonsutvikling, sier Andreas Gallefoss, administrerende direktør i Mylna Gruppen.

Thomas Weman, en av Mylna Gruppens gründere, blir med videre som medeier i selskapet.

Weman etablerte Nordic Fitness i 1997 sammen med Christian Eidem, Lars Hanstad og Leif Berven. Det begynte med showroom i kjelleren hos Weman sin far i Vestfossen. I 2009 fikk han med seg Terje Stykket, og Nordic Fitness fusjonerte i 2010 med Sport Supply International AS, etablert av Ole H. Grøtterud i 1984.

– Hardt arbeid fra dedikerte og dyktige medarbeidere har bygd et fantastisk selskap. Nå ser jeg fram til å bygge videre sammen med medarbeiderne og de nye eierne. Salvesen & Thams er de rette eierne for Mylna Gruppen nå, sier Weman.

Weman fortsetter

Weman reinvesterer selv i det nye selskapet og fortsetter i selskapets toppledelse; i stillingen som kommersiell direktør.

Omtrent halvparten av Mylnas omsetning, ca 250 millioner kroner i 2021, kommer fra det norske markedet, mens Danmark og Sverige står for øvrig omsetning.

Styreleder i Mylna Gruppen, Nina Olufsen, karakteriserer eierskiftet som en god avtale for både kjøper og selger.


– Mylna har arbeidet målbevisst for å styrke markedsposisjonen. Det brede produktutvalget er av høy kvalitet, selskapets omdømme er godt og kundemassen er økende. Vi mener at S&T har de beste forutsetninger for å styrke Mylnas posisjon ytterligere, sier styreleder Nina Olufsen.

Tilbake
 

Freddy Sobin blir ny sjef i XXL

 
Scandinavian Outdoor Award går til en 11-åring - genser fra Woolpower!
 
Donerte inntektene fra auksjonen til POW!
 
Nordmenn gravde dypt i lommeboka forrige uke
 
Suksess med bruktsalg på Black Friday