Relativt godt regnskapsår for svenske Stadium

En vinter som uteble «en fruktansvärd vår» og en mislykket tysklandssatsing – Stadium-konsernet møtte mye motstand i regnskapsåret 2019/20, men gikk like vel ikke i minus.


Den svenske sportsutstyrskjeden, Stadium, kan vise til et relativt godt regnskapsår som ble avsluttet 31. august 2020. Dette skylde delvis høyere nettsalg og ikke full så strenge anti-Covid restriksjoner i Sverige som i andre land. At den svenske kjeden ikke presterte bedre kan være et resultat av at det knapt var noen vintersesong mellom 2019 og 2020.


Kjedens totale omsetning i Sverige falt med kun én prosent til 4,7 milliarder svenske kroner i løpet av 12-månedersperioden. Andelen av salget online stiger til 14 prosent fra 11 prosent i foregående år.


I Finland, hvor tiltakene som ble iverksatt for å bekjempe pandemien var noe strengere, falt Stadions salg med 5 prosent til SEK 1,4 milliarder.


Stadiumkonsernets driftsresultat falt til SEK 118 millioner, ned fra SEK 133 millioner i 2018 / 19, hovedsakelig på grunn av ekstraordinære kostnader på SEK 33 millioner som blant annet skyldes at selskapet trakk seg ut av det tyske markedet.

Tilbake
 

Skal reparere og selge brukt

 
Bergans inviterer til klima-kampanje
 
«Man kommer ikke på pallen alene»
 
«Vi har gjort en solid jobb med å styrke posisjonen til Norrøna»
 
Nike med voldsom vekst, slår alle forventninger