Richard Kiwanuka får overrakt sjekken på to millioner av Fredrik Steebuch på vegne av XXL Barnefond/Childrens Foundation. Pengene går til støtte av Bring Children From Streets og The First Lady School. Cecilia Brækhus er ambassadør for Kiwanukas organisasjon.

Richard Kiwanuka får overrakt sjekken på to millioner av Fredrik Steebuch på vegne av XXL Barnefond/Childrens Foundation. Pengene går til støtte av Bring Children From Streets og The First Lady School. Cecilia Brækhus er ambassadør for Kiwanukas organisasjon.

XXL Barnefond donerer penger til skole

Denne uken fikk Richard Kiwanuka overrakt en sjekk på to millioner kroner fra XXLs barnefond. Pengene går til Kiwanukas prosjekt «Bring Children From Streets», som driver skolen «The First Lady School» for foreldreløse og gatebarn i Uganda.


«Ord kan nesten ikke beskrive hvor glad jeg er for at XXL Childrens Foundation har gitt to millioner kroner i støtte til Bring Children From Streets og The First Lady School!!», skriver Cecilia Brækhus som er ambassadør for organisasjonen.


Dette er nemlig sårt tiltrengte penger nå i koronaens tid da flere faddere dessverre har vært nødt til å trekke seg ut.


«To millioner kroner kan endre så mange liv og skape gode fremtidsutsikter for barn og unge i en sårbar situasjon. Pengene betyr ekstra mye nå under Corona-pandemien» skriver Cecilia Brækhus på sin facebookside.

XXL Barnefond, Childrens Foundation

I dag er XXL Barnefond drevet av en selvstendig stiftelse, adskilt fra børsnoterte XXL. Men pengene er et resultat av XXL-ansattes innsats, derfor bærer fondet XXLs navn, forklarer styreleder i fondet og tidligere XXL-sjef, Fredrik Steenbuch.


Fondet ble etablert i 2013, før XXL gikk på børs. Steenbuch, som var toppsjef i XXL på det tidspunktet, forteller at stemningen var god, selskapet gikk bra i Sverige og var på vei inn i Finland, og både eiere og styret forsto at dette kom til å gå bra.


– Alt gikk bra, vi tjente gode penger og det var meningsløst å bare fylle lommene i en verden full av nød. Vi ønsket å donere midler og det falt naturlig å støtte de mest sårbare som er barna, sier Steenbuch.


Han husker godt møtet da styret vedtok å donere 10 millioner kroner til stiftelsen XXL Barnefond.

 

Siden oppstarten har XXL donert både penger og utstyr til vanskeligstilte barn, både som nødhjelp og gjennom faste donasjoner. Det har vært viktig for stiftelsen å finne gode formål der det er mulig å følge midlene helt frem. Richard Kiwanuka organisasjon "Bring Children From Streets" og "The First Lady School" er et slikt prosjekt, sier Steenbuch.


Steenbuch skryter også av leverandører som har subsidiert gjennom innkjøp til umiddelbare redningsaksjoner, og ansatte i XXL for deres engasjement.

Selv om stiftelsen nå er skilt fra XXL, får de fremdeles kapital fra selskapet. Midlene kommer blant annet fra overskudd av plastposesalget.


– Fondet forvaltes med lav risiko av profesjonelle og målet er på sikt å bygge opp en forvaltningskapital på 20 millioner kroner, der styret kan dele fra overskuddet, vi jobber fremdeles for å komme dit, sier Steenbuch.

Tilbake
 

Etterlyser flere plastløfter ✋ fra sportsbransjen

 
Organisert trening for barn og ungdom gjenopptas
 
9 av 10 barn og unge går på tur
 
XXL får ny sjef i Norge
 
Salomon og Atomic lanserer ny flyttbar langrennsbinding