Pål Wibe går av som sjef i XXL ASA

Styret i XXL ASA har i dag inngått en avtale med Pål Wibe om at han går av som administrerende direktør fra 1. September 2022. Årsaken for dette er uenighet om prioriteringer og veien videre for XXL.


Wibe fortsetter i konsernsjefrollen til slutten av august. Han vil være ansvarlig for den daglige driften og samtidig sikre god fremgang på XXLs strategiske endringsprogram. Etter dette vil Wibe være tilgjengelig for XXL frem til slutten av 2022 for å sikre en god overlevering til neste administrerende direktør.

Wibe understreker at det er mye han er enig med styret om, herunder XXLs konsept og den helhetlige strategien. Uenigheten går på hvilke investeringer og prosjekter som haster mest.


– Til tross for pandemien har det vært en glede å lede XXL de siste to årene. Vi har hatt resultatvekst samtidig som vi har gjennomført flere strategiske prosjekter. Jeg er stolt av det vi har oppnådd som et lag. Styret og jeg er helt enige om den strategiske retningen, men vi er uenige om gjennomføring og hvilke prioriteringer som er viktigst for XXL akkurat nå. Jeg har hatt en åpen og god dialog med styret, og begge parter har kommet til den konklusjon at det er riktig å skille på vennlige vilkår. Jeg vil fortsette i konsernsjefrollen til senere i høst og vil også være tilgjengelig for XXL en stund etter dette. Jeg ønsker alt godt for XXL og tror XXL-konseptet vil lykkes også fremover, kommenterer Pål Wibe.


Styreleder Hugo Maurstad sier XXL er i dag et bedre selskap enn det var for to år siden da Pål begynte i selskapet som administrerende direktør.


– Styret er takknemlig for Påls imponerende og energiske innsats for XXL gjennom hele pandemien og den dag i dag. Sammen med et dyktig lederteam har Pål bygget en robust organisasjon og utviklet XXL på flere viktige områder. Vi er nå godt posisjonert for å fange markedsandeler og styrke lønnsomheten i årene som kommer. Styret ser frem til å samarbeide med Pål for å sikre en jevn overgang, mens vi søker etter en ny leder for å videreutvikle dette flotte selskapet.

Tilbake
 

Virke Handelskonferansen - ruskevær med klarvær i sikte

 
Kjetil André Aamodt: - Norske ski skal ta OL-gull
 
Cathrine Stange blir ny konsernsjef i Janus
 
Jan Tore Jensen går av som leder av Bergans
 
Barents Outdoor skal lage telt for Forsvaret