Fra 20. januar kan barn og ungdom trene som normalt ute og inne, også i kontaktidretter. Foto: Eirik Førde / Norges idrettsforbund

Fra 20. januar kan barn og ungdom trene som normalt ute og inne, også i kontaktidretter. Foto: Eirik Førde / Norges idrettsforbund

Organisert trening for barn og ungdom gjenopptas

Organisert trening for alle under 20 år kan gjenopptas. Kamper, cuper og stevner må fortsatt utsettes inntil videre.


Statsminister Erna Solberg redegjorde i dag overfor Stortinget for regjeringens videre tiltak for håndtering av koronapandemien.

Fra 20. januar kan barn og ungdom trene som normalt ute og inne, også i kontaktidretter. Kamper, cuper og stevner kan fortsatt ikke gjennomføres.


– Det er gledelig at barn og ungdom nå kan gjenoppta organisert trening. Vi vet hvor viktig det er å kunne opprettholde fysisk aktivitet innenfor smittevernfaglige, trygge rammer, og med gjenåpningen av fullverdige treninger, både innendørs og utendørs, prioriterer regjeringen den viktige møteplassen som idrettslaget er for barn og unge, sier idrettspresident Berit Kjøll og legger til:

– Både Norges idrettsforbundet og Barneombudet har understreket betydningen av å åpne opp for fritidsaktiviteter for barn og unge raskest mulig, da idretten som sosial møteplass med trygge voksne er svært viktig for utøvernes fysiske og mentale helse. Her opplever jeg at våre argumenter har blitt lyttet til, og det er vi takknemlige for.


For voksne over 20 år videreføres anbefalingen om ikke å drive organisert aktivitet innendørs. Utendørs kan voksne trene dersom det er mulig å holde god avstand.

Tilbake
 
Bransjenytt

Rekordsterkt kvartal for sportskjedene

 
Norges Skiskytterforbund signerer med Craft
 
Tema
"For en reise det har vært, og for et tempo vi har kjørt"
 
Bransjenytt
Mammut har fått nye eiere
 
Craft Sportswear overtar etter Dæhlie Sportswear