Runder av. Etter nesten 20 år i tjeneste for Norsk sportsbransje har Ole Petter Bratlie bestemt seg for å smake på pensjonisttilværelsen.

Runder av. Etter nesten 20 år i tjeneste for Norsk sportsbransje har Ole Petter Bratlie bestemt seg for å smake på pensjonisttilværelsen.

Ole Petter Bratlie runder av i sportsbransjeforeningen

Etter nesten 20 år i tjeneste for Norsk sportsbransje ønsker Ole Petter Bratlie å takke av.

– Nå skal jeg nok få dyrke mer av hobbyene mine, det å holde meg i form er en livsstil, sier sportsmannen Bratlie.

– Jeg synes det er veldig synd at Ole Petter har valgt å «runde av», som han sier. Samtidig har jeg stor respekt for avgjørelsen hans. Ole Petter er en legende i norsk sportsbransje. Messegeneral siden 2001, et arbeid han har forvaltet på en fremragende måte, sier Trond Evald Hansen, sjefen i Norsk Sportsbransjeforening.


Ole Petter kom inn i sportsbransjen i 2001, som daglig leder i NORSPO. I 10 år ledet han messeutviklingen i tillegg til å være ansvarlig redaktør av magasinet SPORT som den gangen var et månedlig bransjeblad. Så ble NORSPO lagt inn under sportsbransjeforeningen og Ole Petter tok ansvaret med å styre og utvikle messedriften i NORSPO som kommersiell leder i Norsk Sportsbransjeforening.

I dag er Stadion en integrert del av Norspomessen, og de andre kjedene gjennomfører like før og etter. Norsk sportsbransje kan takke Ole Petter for hans engasjement og grundige arbeide for å tilrettelegge for en så rasjonell messe som mulig, for alle parter.

Det er bråstopp i messedriften, og du trekker deg ut. Har du mistet troen på Norspomessen?

– På det meste hadde Norspomessen 100 + leverandører og opp mot 2000 besøkende. Slik er det ikke nå lenger. Dette synes ikke på bransjens omsetningstall, fordi det vokser frem nye måter å kjøpe inn og selge varer på. Grensegangen mellom hva som er leverandør og hva som er butikk en også i ferd med å viskes ut. Men, nå som konkurransen er så tøff, er det viktigere enn noensinne å kjøpe inn riktige varer, noe som tilsier at det fortsatt er behov for innkjøpsmesser.

På et tidspunkt vil koronapandemien gå over, og det er klare signaler på at mange ønsker Norspomessen. Jeg har ikke mistet troen på messer selv om antall utstillere har sunket. Det er fremdeles mange som er avhenge av messer – en god innkjøper er fortsatt gull verdt, fastslår Ole Petter. Konsekvensene av feil innkjøp kan vise seg å være fatale for butikker og kjeder.  

Hvorfor overlate stafettpinnen til andre i Norsk Sportsbransjeforening nå?

– Hver messe har jeg gått til med fullt engasjement. Jeg jobber best når det koker som verst. Koronaen ble en «game-changer» for alle – også for sportsbransjen. Det ble bråstopp for messer. Jeg liker ikke å gå permittert og jeg nærmer meg pensjonsalder. Derfor føles det riktig for meg å slutte nå. Beslutningen min har med dette å gjøre.

Jeg har jobbet i flere forskjellige bransjer i min karriere, men sportsbransjen er noe spesielt. Sportsutstyr er det man kaller høyinteresseprodukter.  Er man først interessert i sport, blir det fort en lidenskap. Norspomessen er som en godteributikk for de som har denne interessen, med masse nye flotte varer og stadig nye innovasjoner. Det har vært fantastisk morsomt å få jobbe med dette – og med mange hyggelige mennesker med de samme interessene som jeg selv har.

Hva skal du fylle dagene med fremover?

– Nå skal jeg nok få dyrke mer av hobbyene mine, det å holde meg i form er en livsstil. Jeg startet som aktiv alpinist da jeg var 10 år, og har siden også drevet med både løp, langrenn og padling – i tillegg til en generell interesse for natur og friluftsliv. Jeg har også en bolig og en hytte jeg skal pusse opp, har alltid vært litt håndverker på si. Jeg ønsker å være aktiv og håper å kunne holde kontakt med noen av de jeg er blitt kjent med i mine år i sportsbransjen.

Jeg takker for meg og ønsker bransjen lykke til i fremtiden!

Sees i løypa!

– Selv om Ole Petter nå «runder av» arbeidet i Norsk Sportsbransjeforening som Kommersiell leder, vet jeg han ikke kommer til å legge seg på sofaen. Gutten er i knallform. Langrennsløyper og alpinbakker kommer til å bli godt brukt av ham til vinteren. På sommeren er det kajakk, løp og rulleski som dominerer. Det er Bærumsmarka han bruker mest og liker best når han ikke er på hytta i Larkollen.

Ole Petter og jeg har jobbet veldig tett sammen i alle årene jeg har vært en del av sportsbransjen og Norspo AS. Ole Petter har levert varene til punkt og prikke i alle år. Han er en mann til å stole på. Hans grundighet og systematikk er alle lederes drøm. Han har alltid tatt ansvar for å sikre at arbeidsoppgavene blir gjennomført. Og nærmest tatt det personlig om noen ikke har vært fornøyd, for deretter å ha gjort alt i sin makt for å tilpasse løsninger slik at alle nettopp blir fornøyd.


Ole Petter må være verdens beste bestefar. De to smågutta han er bestefar til har hatt skikkelig flaks. De blir fulgt opp på alle mulige sportslige- og ikke sportslige arenaer. Ole Petter er veldig til stede i alt han engasjerer seg i. Jeg vet han fortsatt kommer til å gi full gass, men på litt andre arenaer enn de vi i Norsk Sportsbransjeforening er vant til å se ham i hver dag.


Ole Petter kommer til å bli savnet på kontoret for kvikke kommentarer og godt humør. Han er rett og slett en kjernekar som legger igjen et tomrom som er umulig å fylle.

Tilbake
 

Etterlyser flere plastløfter ✋ fra sportsbransjen

 
Organisert trening for barn og ungdom gjenopptas
 
9 av 10 barn og unge går på tur
 
XXL får ny sjef i Norge
 
Salomon og Atomic lanserer ny flyttbar langrennsbinding