Odlo kjøper Janus og flytter ullproduksjonen til Norge

Odlo International AG, det sveitsiske selskapet med norske røtter, har inngått en avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i Janus Holding AS. Janus, som ble grunnlagt i 1895, er Norges største og eldste produsent av ullundertøy og det eneste gjenværende selskapet som produserer ullprodukter i stor skala i Norge – fortsatt på sin opprinnelige plassering på Espeland i Bergen.


Janus omsetter for rundt 250 millioner kroner årlig og har en sterk posisjon i Norge, men eksporterer også betydelig til Europa og Kina. Odlo planlegger med dette oppkjøpet å øke produksjonen på Espeland ved å flytte ullproduksjonen fra dagens leverandører i Portugal og Kina til Janus-fabrikkene.


– Vi er stolte og begeistret over muligheten til å slå oss sammen med et større europeisk selskap, som vil gi oss en katalysator for felles vekst og utvikling, sier Janne Vangen Solheim, administrerende direktør i Janus Group til SGI. – Vi ser frem til de nye mulighetene, menneskene og markedene vi skal jobbe med i fremtiden, samt lyden av flere nye maskiner. I 127 år har vi blitt styrt av troen på at fremover er fremtiden – så vi er nå spesielt spente og ser frem til alt som ligger foran oss, legger hun til.


Janne Vangen Solheim selger nå sitt livsverk Janusfabrikken på Espeland til Odlo International som eies av Hugo Maurstad.  

Etter signeringen av transaksjonen vil Janne Vangen Solheim som er majoritetseier i Janus, overta en ny rolle som styremedlem i Odlo å bidra til videreutvikling av selskapet. Arne Fonneland fortsetter som administrerende direktør i Janusfabrikken og er fortsatt ansvarlig for den daglige driften av Janus, samtidig som han blir en del av Odlos ledergruppe.


SGI skriver at begge vil reinvestere en betydelig andel etter salget, i Odlo, og fortsette eierskapet for å sikre kontinuitet og best mulig integrasjon av de to selskapene. Det blir ingen endringer for Janus-ansatte.


Transaksjonen vil bli finansiert med egenkapital fra Odlo, ekstern finansiering fra Sparebanken Vest og av eierne av Janus, som vil reinvestere deler av kjøpesummen i Odlo.

Transaksjonen forventes å bli avsluttet i første kvartal 2022. Odlo har et årlig salg på ca. CHF 120 millioner med Ebitda på CHF 10 millioner.

Tilbake
 

Freddy Sobin blir ny sjef i XXL

 
Scandinavian Outdoor Award går til en 11-åring - genser fra Woolpower!
 
Donerte inntektene fra auksjonen til POW!
 
Nordmenn gravde dypt i lommeboka forrige uke
 
Suksess med bruktsalg på Black Friday