Trond Evald Hansen, Administrerende direktør i Norsk Sportsbransjeforening<br/>
NSBF

Trond Evald Hansen, Administrerende direktør i Norsk Sportsbransjeforening

På vei mot ny normal for sportsbransjen

Den 12. mars smalt det kraftig, da Norge brått og brutalt ble stengt ned. Leverandører og forhandlere i norsk sportsbransje kom nærmest i sjokktilstand. Noen butikker stengte, svært mange ansatte ble permittert. Det rådet fullstendig rådvillhet om hva som kom til å skje.


Alt dette skjedde etter kraftig omsetningsnedgang for en stor del av sportsbransjen, som følge av en mild og snøfattig vinter.

Norsk Sportsbransjeforening lobbet overfor Finansdepartementet om å få mest mulig hjelp til en bransje som så ut til å bli hardt rammet som all annen detaljhandel. Det var ikke en eneste sportsbransjeansatt som så særlig lyst på tiden vi var i.

Etter et par uker begynte likevel meldingene å komme om at det begynte å snu. Nordmenn handlet sykler i sportsbutikkene, og tekstiler og sko på nett.

Ut på tur

Påsken sto for tur, og nordmenn fikk ikke dra på hyttene sine. Det var krise for sportsbutikkene på fjelldestinasjonene og langs kysten, men nordmenn ville ut i frisk luft og søkte opplevelser i nærområdet. Salget av hengekøyer eksploderte. Det ble rapportert om veldig mange som hang opp hengekøyer og overnattet ute. Også salg av telt, primuser og annet friluftsutstyr ble solgt i store mengder. Og siden april har salg av sports- og friluftsutstyr, sykler, løpesko, frisbee, fiskeutstyr og mye annet gått unna i høyt tempo.

Se mulighetene

I sommer har vi fanget opp signaler om at også butikker på fjelldestinasjonene har tatt igjen mye av det tapte. Sport er motkonjunktur. Når mange andre bransjer strever, så selges det mye sports- og friluftsutstyr. Nå gjelder det at alle i norsk sportsfaghandel tar vare på anledningen til å sørge for at nordmenn får utstyr tilpasset den enkeltes målsetning og forutsetning. Det er de gode opplevelsene ved fysisk aktivitet som trigger nordmenn. Jo flere folk som er i aktivitet, desto bedre er det for folkehelsa og sportsbransjen.

 

Vi i Norsk Sportsbransjeforening er tilbake etter sommerferie. Vi startet opp i nye lokaler, der vi har flyttet fra Skøyen til Holmenkollen. Vi sitter nesten på målstreken på stadion i Riksanlegget og har topp tilgang til bl.a. skiidretten, marka og frisbeebanen som ligger i anlegget. Vi ønsker alle velkommen innom for en sportsbransjeprat og kopp kaffe, med lovpålagt Coronaavstand.

 

 

Tilbake
 

Etterlyser flere plastløfter ✋ fra sportsbransjen

 
Organisert trening for barn og ungdom gjenopptas
 
9 av 10 barn og unge går på tur
 
XXL får ny sjef i Norge
 
Salomon og Atomic lanserer ny flyttbar langrennsbinding