Ny "impact calculator" for tekstilbedrifter

Etter noen års utvikling lanserer Oeko-Tex nå en "impact calculator" for sine kunder. Denne skal kunne måle bedrifters vannbruk og CO2-utslipp, som er verdifulle data de kan dele med kunder, investorer, forretningspartnere eller andre.


På trappene er også en lansering av en sertifisering som skal dokumentere selskapenes tilstand, kalt Responsible Business av Oeko-Tex.

Disse tiltakene er i tråd med hva tekstilsektorens representanter foreslo på Verdens klimakonferanse i 2021: nemlig en strengere versjon av FNs moteindustri charter for klimatiltak. Om lag 130 selskaper har lovet å kutte minst 30 prosent av karbonutslippene innen 2030.

Klimaendringer – bransjens mest presserende utfordring

På Verdens klimakonferanse i Glasgow i 2021 presenterte representanter for tekstilindustrien en mer ambisiøs versjon av FNs «Fashion Industry Charter for Climate Action». I det oppdaterte charteret lovet mer enn 130 deltakende selskaper å forplikte seg til å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 grader. Tekstilindustrien har på sin side satt seg som mål å redusere CO2-utslippene med minimum 30 prosent innen 2030. Produksjonsprosessene i tekstilindustrien har et stort forbedringspotensial, men den store utfordringen krever handling utover frivillige initiativer.


Virksomheter betaler en lisensavgift for å kunne bruke Øko-Tex-merket.

 

Tilbake
 

Stort verdipotensial i eksport for norsk sportsbransje

 
Nullvekst for sportsbransjen i år
 
Feiret med gående konferanse
 
Strategi
Hva kan bedre tilfredsheten hos kunder i sportsbransjen?
 
Dæhlie tilbake som sponsor for langrenn