Petter Northug var nylig hos produsenten av Northug sokker med  Jon Inge Gullikstad og Frank Solli. Foto: Per Magne Dalen

Petter Northug var nylig hos produsenten av Northug sokker med Jon Inge Gullikstad og Frank Solli. Foto: Per Magne Dalen

Northug styrker kategorifokuset

Mens sportsbransjen opplevde en salgssvikt på 9,3 prosent i 2022, økte inntektene hos Northug eier Brand Assist med 22 prosent. Samtidig ble resultatet redusert fra 1,2 millioner i 2021 til en halv million i fjor. Selskapet tror 2023 kan bli krevende for mange.


Brand Assist står blant bak merkevaren Northug, og selskapet eies av Jon Inge Gullikstad, Frank Solli  og ikke minst Petter Northug. Gullikstad har tidligere hatt stor suksess med å bygge merkevarer som Ulvang, Bavac og Johaug. Han er godt fornøyd med måten Northug har løst utfordringene i dagens krevende marked. Samtidig mener han 2023 vil bli et annerledes år, hvor behovet for å raskt tilpasse kostnader til inntektene vil øke betydelig.
– Vi er naturlig nok svært fornøyde med å ha tatt markedsandeler i et svært tøft marked i fjor. Hadde det ikke vært for at rammebetingelsene har blitt kraftig endret den siste tiden ville også resultatet i fjor vært betydelig bedre. De endrede rammebetingelsene gjør at morgendagens marked vil se ganske annerledes ut. Men et marked i stor endring betyr også muligheter, sier Gullikstad.


Felles innsalg og flytting av produksjon
Northug vil for 2024 kjøre innsalg samlet for både SS24 og AW24 kommende vinter. Dette gjøres mulig ved at produksjonen på tekstil er flyttet til Europa. Samtidig vil selskapet øke fokuset på sportsbriller og sokker. I tillegg vil selskapet i august flytte inn i nye lokaler i Oslo hvor lager, showroom og kontor samles.
– Northugmerkevaren ble etablert med sportsbrillene, og vi har en svært sterk posisjon i denne kategorien. I dag er Northug det mest prefererte merket i det norske markedet, etter Oakley.  Tiden vi er inne i gir også endrede forbrukertrender, og vi velger derfor å fokusere på mindre kapitalkrevende varer i tekstil og brillesegmentet. Blant annet med mer fokus på tekniske sokker. Dette har vi god erfaring med også fra tidligere, sier Gullikstad.


Sportsbriller om lokomotiv
Den solide posisjonen innen sportsbriller skal også videreutvikles, med stort fokus på innovasjon og fornyelse.
– Vi lanserer et nytt Lightkonsept i disse dager, og vil løpende fornye dette konseptet med nye modeller og farger. Vi jobber også med en ny Performanceserie som vil bli en oppgradert utgave av bestselgeren Sunset. Denne vil komme med høykontrast kvalitetslinser som man vil kjenne igjen fra Gold-serien, sier Gullikstad.


Et sterkt stafettlag
Brand Assist og merkevaren Northug bygges i stor grad med utgangspunkt i den kompletterende kompetansen hos eierne, i tillegg til en rekke engasjerte ansatte med spisskompetanse.

– Å bygge sportsmerkevarer kan sammenliknes med en stafett, med en rekke etapper som krever ulik kompetanse. Petter er svært aktiv i selskapet og hans erfaring som toppidrettsutøver gir oss styrke i alt fra produktutvikling og design til markedsføring. For kort tid siden var han eksempelvis med til vår sokkeprodusent i Europa.

Gullikstad tror mange års erfaring fra sportsbransjen og fra sporten basketball gir et fortrinn i et marked i rask endring.

– Jeg forsøker å bruke min kompetanse og erfaring slik at vi får mest mulig ut av laget i de ulike fasene vi skal igjennom. Har du stått i tøffe kamper før er det enklere å vite hvilke grep som vil gi effekt. It`s what brought us here, will not keep us here, avslutter Gullikstad.

Tilbake
 

Virke Handelskonferansen - ruskevær med klarvær i sikte

 
Kjetil André Aamodt: - Norske ski skal ta OL-gull
 
Cathrine Stange blir ny konsernsjef i Janus
 
Jan Tore Jensen går av som leder av Bergans
 
Barents Outdoor skal lage telt for Forsvaret