Til venstre, ny eier i ODLO Hugo Maurstad, og administrerende direktør i ODLO International Knut Are Høgberg.

Til venstre, ny eier i ODLO Hugo Maurstad, og administrerende direktør i ODLO International Knut Are Høgberg.

Norsk investor kjøper Odlo

Hugo Maurstad har kjøpt Odlo gjennom sitt nystartede investeringsselskap Monte Rosa Sports Holding AG ("Monte Rosa"). Maurstad har de siste årene hatt en sentral rolle i XXL og Rossignol, nå skal han sørge for vekst i

ODLO International. 


ODLO er markedsleder innen funksjonell sportsundertøy i Tyskland, Sveits, Frankrike, Østerrike og Italia, og merket distribueres over hele verden i mer enn 35 land. Odlo som nå er et sveitsisk selskap ble grunnlagt i 1946 av Odd Roar Lofterød som etablerte Odlo Fabrikker as. Men siden 1986 har ODLO hatt sitt hovedkontor i Hunenberg i Sveits, med ca. 800 ansatte.

 

Monte Rosa eies av Hugo Maurstad og Christian Casal. Altor-toppen Hugo Maurstad har ledet flere oppkjøp og investeringer i kjente merkevarer innen sportssegmentet, inkludert Rossignol Group (Rossignol, Dynastar, Lange, Look), Helly Hansen, Navico [Simrad, B&G, Lowrance]. SATS, XXL Sport Retail og Dale of Norway.

 

-Vi ser mange likheter mellom Helly Hansen, Rossignol-investeringene og ODLO International. Selskapet har et fantastisk utgangspunkt med et verdenskjent merke og en sterk posisjon i sine kjernemarkeder og i sitt segment. Vi tror at ved å bringe ODLO tilbake til røttene sine, vil vi kunne styrke merkevarens posisjon som ledende produsent og leverandør av teknisk sportsundertøy i Europa.

Den nåværende ledelsen har gjort en formidabel jobb med å forberede selskapet til neste fase, og vi mener vi kan bidra til lønnsom vekst i løpet av de neste årene, sier den norske investoren Hugo Maurstad.

 

Knut Are Høgberg, administrerende direktør i ODLO International ønsker Monte Rosa velkommen som nye eiere.


-Vi er stolte av at selv i dagens utfordrende og usikre markedsituasjon er merkevaren ODLO vurdert som både sterk og verdifull av våre nye eiere. Vi ønsker Monte Rosa hjertelig velkommen til ODLO-teamet og til å ta del i vårt oppdrag- mer relevant enn noensinne - å inspirere forbrukerne til et aktivt liv ute.

 

 

Tilbake
 

Bli med på Styrkeuka 2020

 
Europas største sportskjeder vokser kraftig på nett
 
Norspomessen vinter 2021 avlyses
 
Du bestemmer vel ikke forhandlerens pris?
 
Halvparten av befolkningen tilgir Northug