Nike sentraliserer driften for Norden

Nike vil sentralisere sin virksomhet for de nordiske landene i Sverige, samtidig som de velger å samarbeide med færre forhandlere i regionen.


Det er SGI Europe som har vært i kontakt med Nike etter at de har mottatt informasjon om at merkevaren stenger sine kontorer i Danmark og Norge. Den finske virksomheten er allerede styrt fra Sverige.


"Nike har besluttet å sentralisere sin nordiske virksomhet i Sverige. Selv om vi ikke opplyser om antall, forventes endringene å føre til et netto tap av arbeidsplasser, noe som alltid er vanskelig," bekreftet en talsmann for Nike Europe nylig til SGI Europa. 


Beslutningen er i tråd med Nikes varslede strategi og talsmannen forklarer prosessen videre slik:


"Nike har en tøff ambisjon om å skape fremtidens markedsplass, direkte rettet mot forbrukernes ønsker og behov. Vi akselererer nå prosessen rundt vår direkte til forbruker-strategi, ved å betjene forbrukerne i Norden gjennom Nikes digitale kanaler som Nike.com og appene, Nike-butikker, samt et mindre antall strategiske partnere som deler vår visjon om å skape en solid, pålogget og moderne handleopplevelse."


"Vi bygger et flatere, mer smidig selskap for raskere å kunne gjøre Nike til fremtidens markedsplass. Vi fokuserer nå på å frigjøre ressurser for å kunne reinvestere i våre potensielt største vekstområder.", er uttaleser fra selskapet.


Talsmannen for Nike kunne ikke bekrefte spekulasjoner om at den nye nordiske operasjonen kan bli drevet av Tomas Antonelius. I 2012/14 var Antonelius salgsdirektør for Norden i Stockholm, senere flyttet han til Nederland og ble Nikes salgsdirektør for fotball ved europa-kontoret og deretter som senior direktør for teamvirksomheten i Europa.


Omorganiseringen i Norden er i tråd med en tidligere uttalelse fra Nike om en effektivisering av virksomheten i Tyskland, der enkelte uspesifiserte funksjoner skulle overføres til Nike Europe i Hilversum.


En talsmann for selskapet sa på den tiden at en slik prosess og tidsrammen rundt, ville variere i visse markeder basert på lokale arbeidslover, arbeidsråd og konsultasjoner.


SGI Europe har bedt Nike om informasjon om hvor ellers i Europa det frigjøres ressurser, men talsmannen kunne ikke kommentere dette på det nåværende tidspunkt.


Nike Norge vil foreløpig ikke kommentere endringene.


– Organisasjonsendringer i Nike skjer med jevne mellomrom, men ytterligere informasjon utover det kan vi dessverre ikke kommentere, sier Henrik Blakstad i Nike Norge.

Tilbake
 

Skal reparere og selge brukt

 
Bergans inviterer til klima-kampanje
 
«Man kommer ikke på pallen alene»
 
«Vi har gjort en solid jobb med å styrke posisjonen til Norrøna»
 
Nike med voldsom vekst, slår alle forventninger