New Wave med 53 % salgsvekst i Sports & fritids-segmentet

Den svenske New Wave Group presenterte nok et rekordkvartal. Gruppen som blant annet eier sportsmerket Craft, økte det totale salget i andre kvartal, som endte i juni 2022, med 36 prosent til 2,019 millioner svenske kroner. Veksten skyltes i hovedsak økning i topplinjen i Sports & fritids-segmentet som økte med 53%.


Vinnersegmentet i andre kvartal ble Sports & fritid som økte salget med 53 prosent til 881,5 millioner svenske kroner, med høyere salg i alle geografiske regioner og på både detaljhandels- og kampanjesalgskanaler.

Segmentets driftsresultat vokste til 134,5 millioner svenske kroner fra 108,8 millioner svenske kroner.

Sport og fritids-segmentet omfatter 15 varemerker.

Torsten Jansson, administrerende direktør i New Wave, fremhevet spesielt veksten på 42 prosent for grunnordrene på Craft for høsten. Clique sto i stor grad for økningen i kampanjesalget, og Cutter &Buck, omtaler Jansson som en vekstmaskin både i Europa og USA. Jansson understreket i resultatfremleggelsen at New Wave er godt posisjonert for en eventuell økonomisk nedgang; han la også til at New Waves «høyere lønnsomhet og en sterkere balanse enn de fleste konkurrenter» tillater selskapet å gjøre oppkjøp til mer fornuftige priser – han bemerket at konsernet har avstått fra å gjøre oppkjøp de siste årene på grunn av for høye prisforventninger.

 

 

Tilbake
 

Nike sliter med for mye ukurrante lagervarer

 
Kina rapporterer om avtagende global etterspørsel
 
Dale of Norway er ikke konkurs
 
Bærekraft som konkurransefortrinn
 
Kick off for høstens Intersport 4T Tour