Den nye 310 millioner kroners fabrikken i vest Romania vil kunne produsere 1,5 millioner sykler i året. Foto: SMW.

Den nye 310 millioner kroners fabrikken i vest Romania vil kunne produsere 1,5 millioner sykler i året. Foto: SMW.

Klart for Europas største sykkelfabrikk

Den nye monsterfabrikken gir muligheten til å produsere 1,5 millioner sykler per år. Dermed vil Decathlon kunne doble sykkelproduksjonen sin i Europa.


Da byggingen av den nye sykkelfabrikken i vestlige Romania startet i fjor, ble det annonsert at dette ville bli Europas største sykkelfabrikk. Fabrikken som etter planen skal stå ferdig i løpet av sensommeren, vil ha kapasitet til å produsere 1,5 millioner sykler per år. Den nye sykkelfabrikken vil bli operert av Decathlon partner Sport Mechanical Workshop.

Selskapet produserer allerede sykler for den franske sportskjeden Decathlon, men i leide lokaler på 5000 kvm i Timisoara.

Nå investerer sykkelprodusent Sport Mechanical Workshop 30 millioner euro i den nye produksjonshallen som vil strekke seg over et areal på 23.000 kvm. Det gjør den per idag til den største produksjonsenheten i Øst-Europa.

Decathlon jobber også med NextCity sykkelfabrikk i Resita, som har en kapasitet på 400.000 enheter per år.

Den fransk sportskjedegigant Decathlon S.A har over 1647 butikker i nesten 1000 byer i 69 land. Ifølge egen nettside er kjeden den største forhandleren av sportsutstyr i verden, totale inntekter i 2019 endte på 13,4 milliarder amerikanske dollar.

Decathlon har ingen butikker i Norge, men er etablert med 4 butikker i Sverige.

Tilbake
 

Skal reparere og selge brukt

 
Bergans inviterer til klima-kampanje
 
«Man kommer ikke på pallen alene»
 
«Vi har gjort en solid jobb med å styrke posisjonen til Norrøna»
 
Nike med voldsom vekst, slår alle forventninger