Kasper Rørsted, CEO, forlater Adidas AG i 2023. Foto: Adidas AG

Kasper Rørsted, CEO, forlater Adidas AG i 2023. Foto: Adidas AG

Kasper Rørsted forlater Adidas

På mandag kunngjorde Adidas AG at deres administrerende direktør Kasper Rørsted, og selskapets styre gjensidig har blitt enige om at Rørsted vil trekke seg fra sin stilling i 2023. Rørsted vil fortsette som administrerende direktør til en etterfølger er på plass. Dansken Rørsted har vært administrerende direktør i Adidas, med kontor i Herzogenaurach, Tyskland, siden 2016.


Styreleder Thomas Rabe, takker Kasper Rørsted for hans store prestasjoner.

"Under hans ledelse har Adidas utvidet sine digitale evner betydelig og femdoblet konsernets online salg. I verdens største sportsvaremarked, Nord-Amerika, har Adidas doblet salget. Det har også støttet oppunder selskapets ledende possisjon innen bærekraft og økt mangfold og deltakelse i selskapet. For eksempel økte andelen kvinner i lederstillinger betydelig. Etter det vellykkede salget av TaylorMade, CCM Hockey og Reebok, kan selskapet fokusere på sitt kjernemerke Adidas."


Rabe sa også at etter tre utfordrende regnskapsår preget av den globale økonomiske effekten av Covid-19-pandemien og geopolitiske spenninger, er tiden nå inne for å sette i gang en endring for å gi selskapet en ny start.


"Vi er glade for at Kasper, sammen med ledergruppen og styret, vil sikre en jevn overgang ved roret i Adidas AG i de kommende månedene."


Sommeren 2020, kort tid etter utbruddet av Covid-pandemien, fikk Rørsted forlenget sin kontrakt til sommeren 2026. Rørsted forteller at utfordringene de siste årene har tatt mye energi.

"Derfor er en ny start det kommende året riktig og viktig for selskapet og meg personlig."


For tiden er det en tosiffret vekst i mer enn 85 prosent av Adidas' markeder. I de kommende månedene – hvis alle markeder kan fortsette å fungere uten betydelige ytterligere begrensninger – vil fokuset være på å fortsette i dette tempoet, sier Rørsted.

Tilbake
 

Skogstad satser ytterligere i Lom

 
Craft Sportswear lanserte kolleksjonen til Norges olympiske og paralympiske tropp
 
Nye EU-krav til selskapsstyring og ESG-rapportering
 
Sportsbransjen gjør det enklere å reparere turtøy
 
AI-forordningen og unntak for høyrisikosystemer