Intersport-kjeden i Sverige jobber for å redde selskapet

Intersport Sverige har søkt om rekonstruksjon i Göteborgs tingrett. Selskapet skriver i en melding at de «i utgangspunktet har en sunn underliggende virksomhet», men at de har blitt hardt rammet av nedgangen i handel etter coronakrisen som har ført til midlertidige betalingsvansker og «en uholdbar kostnadspost fremover».


Svenske selskaper som har økonomiske problemer kan søke «foretaksrekonstruksjon» i stedet for å gå konkurs, i de tilfeller hvor det er mulig at de kan overleve. Dette kan enklest sammenlignes med det som i noen land kalles konkursbeskyttelse.

Målet for Intersport Sverige er å redde virksomheten, jobbene og sikre langsiktig drift. Butikker og e-handel fortsetter som vanlig, og kundene skal ikke bli påvirket av prosessen, melder selskapet.

Rekonstruksjonen inkluderer Intersport AB, I-Sport Retail AB og Löplabbetgruppen AB. Store leverandører og selskapets bank har uttrykt sin støtte til prosessen.

Intersport Sverige består i dag av mer enn 100 butikker og 2000 ansatte. Intersport Sverige har de siste årene klart å snu en historisk nedadgående trend, og i 2019 og i begynnelsen av 2020 hadde det en velfungerende og lønnsom virksomhet med stort potensial.

Effektene av Corona-krisen har imidlertid betydd en stor og rask endring i markedet, og nedgang i handelen har ført til alvorlige konsekvenser for selskapets kontantstrøm. Dette betyr at Intersport står overfor betalingsvansker hvis det ikke utfører en bedriftsrestrukturering. Den endrede markedssituasjonen innebærer også behov for reduserte fremtidige kostnader.

 

– Det er en tøff avgjørelse å ta, men i den ekstreme situasjonen vi er i, er det nødvendig når alle andre alternativer er gjennomgått. Dette er et ekstraordinært tiltak som vi nå blir tvunget til å gjøre, og jeg beklager at kreditorer kan lide, men vi gjør dette for å redde jobber og for å sikre at virksomheten overlever på lang sikt. Vi ønsker å fortsette å være en viktig kjøper for leverandører, arbeidsgivere for ansatte, leietakere for eiendomsselskaper og den beste sportskjeden for våre kunder,sier Marcus Wibergh, administrerende direktør i Intersport.

Gode forutsetninger

Advokatfirmaet Carler er foreslått som rekonstruktører og arbeidet vil bli ledet av Marcus Wibergh, administrerende direktør i Intersport.


– Intersport har i hovedsak en lønnsom virksomhet, en stabil kundebase og et attraktivt tilbud. Min vurdering er at selskapet er godt rustet til å gjennomgå denne gjenoppbyggingen, sier Nils Åberg, rekonstruktør i advokatfirmaet Carler.


Selv om den tradisjonelle handelen går dårlig, har den digitale virksomheten fått et løft. Og netthandel vil vokse for hele bransjen i fremtiden.


– Akkurat nå ser vi stort potensial i raskt å utvikle vår e-handel, som øker hver uke. Interessen for en aktiv livsstil synes også å ha vokst nå som mange mennesker jobber hjemmefra, men fortsatt ønsker å komme seg ut og røre på seg. Ved å implementere denne gjenoppbyggingen, kan vi sikre at vi kommer gjennom Corona krisen, men også tilpasse vår virksomhet til en større andel av e-handel og at vi dermed er bedre rustet for fremtiden, konkluderer Marcus Wibergh.

Påvirker ikke det norske markedet

Intersport Norge ønsker ikke å kommentere saken. Men, skriver at det som skjer i Sverige ikke har noen direkte påvirkning på den norske driften.

Gresvig og den norske driften av Intersport avventer tilbakemelding fra Konkurransetilsynet før de kan gå videre med eventuell ny struktur.


Tilbake
 

Påmelding til Sportsbransjedagen 2025 er åpnet

 
Vurderer å bryte samarbeid etter Postens Temu-avtale
 
PORTRETTET - Moniker Sport med all time high
 
ASICS donerer 100.000 kroner til Aktivitetsalliansen
 
Cruit AS rekrutteringsbyrå, partner til Norsk Sportsbransjeforening