Den nye toppsjefen i XXL, Freddy Sobin (41), kommer fra stillingen som toppsjef i skjønnhetskjeden Kicks.

Den nye toppsjefen i XXL, Freddy Sobin (41), kommer fra stillingen som toppsjef i skjønnhetskjeden Kicks.

Freddy Sobin blir ny sjef i XXL

I mai ble det kjent at Pål Wibe gikk av som toppsjef i XXL. Nå er en ny toppsjef utnevnt. Freddy Sobin vil være på plass, senest mai neste år.


Svenske Freddy Sobin er blitt utnevnt til ny sjef i XXL, fremgår det av en børsmelding fra XXL onsdag morgen. Sobin kommer fra stillingen som toppsjef i skjønnhetskjeden Kicks, der han har vært siden 2018. Dagens vikarierende toppsjef Stein Eriksen vil gå tilbake til rollen som finansdirektør, når Freddy Sobin overtar senest mai 2023.

 

Freddy Sobin kommer fra KICKS som er en nordisk forhandler innen skjønnhetsprodukter med 230 butikker i Sverige, Norge og Finland og med sterk online tilstedeværelse. Det er også en del av det svenske handels- og industrikonglomeratet Axel Johnson.

Sobin kjenner sports- og outdoorbransjen fra sin nesten fem år lange periode som styreleder i Outnorth.


"Freddy er en av de mest talentfulle «retailors» i Norden når det gjelder online og omnichannel strategier. Han har bred erfaring, sterke resultater og er også en respektert leder. Dette er akkurat det vi lette etter da vi startet søket etter en ny administrerende direktør. Vi er glade for at Freddy har takket ja til å bli en del av XXL», sier styreleder i XXL, Hugo Maurstad, i selskapets pressemelding.

Solid fundament

Den nye sjefen kommer til et XXL som har hatt et tøft år så langt med sviktende lønnsomhet og for høyt varelager. Men, Sobin ser et unikt konsept i XXL og mener markedsposisjon XXL har bygget seg opp i Norden de siste 20 årene, er et solid fundament å bygge videre på.


– Helse og velvære er sterke megatrender i samfunnet vårt. Med mer enn 90 fysiske butikker, og som den største online sportsforhandleren i Norden, er XXL godt posisjonert for å kapitalisere på disse trendene. Med et så sterkt fundament på plass er det store muligheter for å akselerere selskapet ytterligere fremover, sier Sobin.


Stein Eriksen, som i dag også fungerer som midlertidig administrerende direktør, vil gå tilbake til sin stilling som finansdirektør når Sobin begynner i XXL.


– Vi er takknemlige for at Stein har tatt på seg litt ekstra ansvar i overgangsperioden. Vi har allerede en erfaren ledergruppe i XXL. Når Freddy blir med på laget, er vi godt forberedt på å ta XXL til neste nivå som den foretrukne sports- og utendørsdestinasjonen, sier Hugo Maurstad.


Sobin forventes å bli med i XXL senest i mai 2023.

 

Tilbake
 

Virke Handelskonferansen - ruskevær med klarvær i sikte

 
Kjetil André Aamodt: - Norske ski skal ta OL-gull
 
Cathrine Stange blir ny konsernsjef i Janus
 
Jan Tore Jensen går av som leder av Bergans
 
Barents Outdoor skal lage telt for Forsvaret