Vær Equipment

Vær Equipment

Fra båtbransjen til sportsbransjen

For tre år siden tok de to grunderne Tor Berge og Håkon Nordberg kontakt med Eker Group for å kunne realisere produktideene til innovative friluftsprodukter. Eker Group tente umiddelbart på ideen, og MSE som lager utstyr for soldater og friluftsfolk jobber nå tett med Eker Design.


Eker Design har over 35 års erfaring og en metode for effektivt å ta ide til ferdig produkt. Selskapet mener dette sikrer en helhetlig og unik tilnærming til behovet som skal løses, og det gjør det mulig for MSE å ta frem produkter etter senario-baserte designprinsipper, der det opprinnelige behovet ikke blir vannet ut på reisen til sluttproduktet.

 

Prosjektet vokste, og MSE ble ett av de selskapene Eker ville satse på, og for et år siden ble Henrik Sollie hentet inn til selskapet for å lede satsningen. Henrik har som de andre grundere bortimot et religiøst forhold til friluftslivet, og har en solid erfaring fra det å ta selskaper gjennom fasene fra etablering til lønnsomhet. Sollie har solid bakgrunn fra båtbransjen og Goldfish Boat.

 

-Vi vet at det å komme seg ut på tur er godt for vår mentale og fysiske helse. Ved å tilbringe tid ute i det fri lærer vi oss hvordan vi kan leve side ved side med naturen. Vi tror disse øyeblikkene hjelper oss å ta gode valg. Valg som til syvende og sist blir nødvendig for vår egen overlevelse om vi setter det på spissen. Enten du er typen som liker å slår leir nær en kjent sti, eller på en avsidesliggende fjellhylle, er opplevelsen vi alle søker ganske lik, sier en entusiastisk Henrik Sollie.

 

Han sier videre; -Vær® har som ambisjon å lage utstyr for den ivrige turentusiasten og for de som vil oppdage det enkle livet ute i naturen. Utstyr som er intuitivt og brukervennlig, fra boden til naturen, og tilbake igjen. Utstyr som hjelper til med å krysse "dørstokkmila" - den vanskeligste mila for de fleste av oss.

 

Hvor holder dere til?

Utviklingen finner i hovedsak sted i Eker Design sine lokaler i Fredrikstad, mens besøksadressen foreløpig er Eker Werks på Skøyen i Oslo.

 

Noe utsalgssted er derimot ennå ikke fastsatt. Ambisjonen er at Vær® skal være tilgjengelig for friluftsfolk over hele landet. Distribusjon er klar for hele Europa og Nord-Amerika: -Vi sier at naturen er vårt prøverom, og brukerne er vår kanal. Vi tror ikke man blir så mye klokere av å se og ta på vår type utstyr i butikken, og få det presentert av noen som ikke har brukt det eller vært med å designe det. Produktene kommer uten forseglinger eller produkt tagger. Du får det levert i gjenbruks emballasje, og du kan returnere det i innen 100 dager om du vil, sier Sollie.

 

Sultne på bransjekunnskap

-Det var utrolig inspirerende å få delta på Sportsbransjedagen for første gang. Vi har stor beundring for de norske merkevarene, og ser frem til å knytte bånd og bli bedre kjent med menneskene som jobber i bransjen. Vi har masse å lære, og håper samtidig vi kan tilføre noe nytt som andre også kan dra nytte av i skiftet som nå står foran bransjen, avslutter Henrik Sollie som er daglig leder i selskapet.

 

Tilbake
 

VAUDE introduserer Aqua Back Recycle: Miljøvennlige vanntette sykkelvesker for eventyrere

 
Sykkelmekanikerutdanning fra
høsten 2024
 
Alfa Sko på flyttefot
 
Sportskjedene etter pandemien
 
Sportienda - trygt kjøp og salg av brukte sykler