Norspomessen i januar avlyst

Norspo AS har besluttet å avlyse den planlagte Norspomessen 9 – 10. januar, 2022.

Selv om Norge nå åpner og landet vårt er i tilnærmet «normal drift» der folk kan møtes, er verden ellers langt i fra friskmeldt fra Coronasituasjonen. Beslutningen om å avlyse den viktige messen grunner i at sportsindustrien  fremdeles er sterkt preget av de mange utfordringene som har rammet bransjen på grunn av Covid-pandemien.


Det er knyttet stor usikkerhet til hvordan utfordringer med bl.a. produksjonskapasitet, tilgang på råvarer og transport av varer fra produksjonsland til Norge, håndteres i alle ledd. 

Ordrevinduene er flyttet

Administrasjonen i Norspo AS har de siste ukene snakket med en rekke store-, mellomstore- og små leverandører som alle viser til krav om tidligere ordresetting. Flesteparten av leverandørene har nå ordrefrister tidlig i desember, noen har enda tidligere frister. Ordrevinduene er flyttet kraftig fremover i de store produksjonslandene i Asia.

 

Norspo AS har derfor tatt avgjørelsen om å avlyse den planlagte Norspomessen 9 – 10.01, 2022, siden tidspunktet ikke vil være aktuelt nok til å kunne gjennomføre en fullverdig messe.


– Vi har måttet ta denne vanskelige avgjørelsen nå, slik at bransjens aktører får tid til å tilpasse seg innkjøp / innsalg av varer til sesongen AW22, sier daglig leder i Norspo AS, Trond Evald Hansen.

 

Ønske om møter ansikt til ansikt er sterkt blant sportsbransjeaktørene. Dagens utfordringer der bransjen er i utakt med tidligere ordrevinduer, står utenfor Norspos makt å påvirke. Derfor mener de også at det er riktig å avlyse vintermessen.

Norspomessen skal være en effektiv handelsarena der store deler av bransjens aktører samles for å nettopp utøve handel mellom aktørene. Når mange leverandører og forhandlere samles under ett tak, gir det normalt store gevinster for alle aktørene.

 

– Jeg er veldig lei meg for at vi heller ikke denne gangen får gjennomført arrangementet, da realiteten rett og slett er at sportsbransjen står overfor store utfordringer knyttet til den pågående globale situasjonen. Det er vanskelig, på det nåværende tidspunkt, å få mange nok leverandører og forhandlere til X Meeting Point på Hellerudsletta slik at messen blir så god som den må være for å kunne gjennomføres, sier Trond Evald Hansen.

Ingen sportsmesser i januar

Stadion, COOP, Sport1 og Intersport har alle besluttet å ikke arrangere fysiske messer på X Meeting Point i januar 2022 som følge av de krevende ordrevinduene til leverandørene. Norspomessen er dermed den siste messearrangøren som «kaster inn håndkle» etter de omfattende sonderinger i bransjen.

 

– Vi vil i tiden som kommer jobbe med å forberede nye møtepunkt for sportsbransjens aktører. Vi satser på at neste vintermesse avvikles i november 2022. Vi er innstilt på å gjennomføre On Snow arrangementene våre i februar og mars og sommermesse i mai / juni. Dette vil vi komme tilbake til.

 

Vi ønsker alle, både leverandører, agenter, produsenter og forhandlere all mulig lykke til med gode forhandlinger om neste vinters sportsprodukter, som igjen vil bidra til at nordmenn kan boltre seg i produkter som gir gode sports- og aktivitetsopplevelser, avslutter Trond Evald Hansen.

 

Tilbake
 

Helen of Troy kjøper Osprey Packs for 414 millioner dollar

 
Nå åpner skiheiser over hele landet!
 
Spår vekst i den sporty skotrenden - og økte priser
 
Tyskland kan følge Østerrikes nedstengning, men alpinanleggene må ikke stenge
 
Sportskjedenes nest beste tredje kvartal